Gemeente Waalwijk introduceert Energieloket voor advies over energiezuinig wonen (21-10-2021)

De gemeente Waalwijk helpt inwoners met het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen via Regionaal Energieloket Waalwijk. Tijdens het duurzaamheidsevent ‘Samen doen, Samen groen’ eerder deze maand, lanceerde wethouder Dilek Odabasi officieel het Regionaal Energieloket Waalwijk. En dat is zeker gezien de ontwikkelingen rondom de stijgende gasprijzen zeer welkom.

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel mensen spelen. Het Regionaal Energieloket Waalwijk geeft informatie en advies bij alle vragen over het verduurzamen van woningen. Alle onafhankelijk informatie op één plek gebundeld: www.regionaalenergieloket.nl/waalwijk

Inwoners op weg helpen

Dilek Odabasi: ”In 2050 verwarmen we onze huizen niet langer met aardgas. Dat lijkt nog ver weg, maar de uitdaging is groot. We kunnen ons daar nu al op voorbereiden, bijvoorbeeld door het isoleren van woningen. We realiseren ons dat dat voor onze inwoners met een eigen woning een grote stap is. Ook al levert het uiteindelijk meer wooncomfort én een lagere energierekening op. Zeker gezien de enorme stijging van de gasprijzen, is energiebesparing in huis nu heel actueel. Graag helpen we onze inwoners op weg  bij het verduurzamen van hun woning. Want waar begin je, wat kost het én welke subsidies zijn er?” Voor het beantwoorden van die vragen, heeft gemeente Waalwijk, net als andere gemeenten, nu een Energieloket.

Gratis huisscan en advies

Het digitale loket helpt je als bewoner bij het maken van de beste keuze voor jouw woning en situatie. Het digitale loket biedt:  

  • Onafhankelijke informatie over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. De technisch adviseurs van Regionaal Energieloket zorgen dat alle relevante informatie met duidelijke uitleg te vinden is.
  • Alle beschikbare subsidies en leningen op één plek.
  • Een gratis HuisScan waarmee je in een paar minuten ziet wat voor jouw woning en situatie de mogelijkheden zijn om je energierekening te verlagen.
  • Advies via telefoon of e-mail door de adviseurs van het Energieloket. Indien nodig word je doorverwezen naar specialisten.
  • Vrijblijvende offertes bij bouw- en installatiebedrijven kunnen via de website worden aangevraagd. Het overzicht van bedrijven wordt nog aangevuld met lokale ondernemers in de gemeente Waalwijk.

Neem eens een kijkje op het Regionaal Energieloket waalwijk