Gemeente Waalwijk brengt onderwijs, opvang en jeugd tijdens coronaperiode in kaart (09-04-2020)

Gemeente Waalwijk heeft, samen met ContourdeTwern, Jongerencentrum Tavenu, Bibliotheek Midden-Brabant en Go Waalwijk haar (extra) ondersteuningsaanbod in kaart gebracht. Het onderwijs, opvangorganisaties, maar ook kinderen en hun ouders hebben in deze coronaperiode soms wat extra ondersteuning nodig. In een speciale flyer hebben we het extra aanbod gedurende deze tijd op een rij gezet. De flyer is verspreid onder scholen, opvang- en jeugdorganisaties, maar is hieronder te downloaden.

Als gemeente bieden wij samen met onze partners die ondersteuning waar wij kunnen. Hieronder vind je ons extra aanbod gedurende deze tijd.

TEAM WIJZ

Het toegangsteam van de gemeente Waalwijk, team WIJZ, is zoals je van ons gewend bent beschikbaar voor alle zorgvragen op het gebied van werk, inkomen, jeugd en zorg. Contactgegevens: telefoon: 0416-683456 van 8.30 tot 12.30 uur e-mail: teamwijz@waalwijk.nl


MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (TEAM WIJZ)

Als extra ondersteuning worden ook onze maatschappelijk ondersteuners ingezet om niet alleen het onderwijs, maar ook leerlingen en hun ouders te ondersteunen.
Te denken valt aan:

 • Advies en informatie bij hulp-/zorgvragen en/of ondersteuningsbehoefte;
 • Een klankbord om mee te sparren;
 • Een luisterend oor bieden;
 • Begeleiding in de vorm van praktische handvatten in de thuissituatie;
 • De vinger aan de pols houden bij kwetsbare gezinnen;
 • (Bij)sturing op school.

De maatschappelijk ondersteuner is er niet om vervangende jeugdhulp te bieden. Gezinnen die reeds in beeld zijn bij TWIJZ kunnen rechtstreeks contact opnemen met hun contactpersoon!

Contactgegevens: 
telefoon: 0416-683456 van 8.30 tot 12.30 uur e-mail: teamwijz@waalwijk.nl


STICHTING JONGERENCENTRA WAALWIJK (TAVENU)

Wil je contact met een jongerenwerker? Voor een vraag, voor advies of gewoon voor een praatje? Neem contact op met Tavenu via Claython Chirino via 06-39860522 en/of Roberto de Graaff via 06-43887528. Of bel direct de jongerenwerker die je kent. Mailen kan natuurlijk ook: ClaythonChirino@tavenu.nl en/of RobertodeGraaff@tavenu.nl
Of ga naar Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van online activiteiten of om in contact te komen met de jongerenwerkers.


CONTOURDETWERN WAALWIJK

ContourdeTwern heeft zijn diensten in coronatijd uitgebreid met o.a.:

 • Boodschappendienst;
 • Belmaatje;
 • Contactcirkels;
 • TOV 2.0 (Thuis Ondersteuning met Videobellen) en (t)huiswerkbegeleiding;
 • Overige praktische ondersteuning;
 • Voor vragen, maar ook voor een praatje of als er zorgen zijn kunnen mensen contact met ons opnemen;
 • Iets betekenen voor een ander? Bel of app ons;
 • Het Wijkpunt en de Thuisadministratie zijn nu digitaal en bereikbaar voor bijvoorbeeld vragen rond formulieren, ingewikkelde brieven en lastige aanvragen.

Contactgegevens:

Site: www.contourdetwern.nl/waalwijk
Telefoon: 0416-760160 van 9.00-17.00 uur
Appen: 06-57654899
E-mail: infowaalwijk@contourdetwern.nl

Kijk op de site of Facebookpagina van Contourdetwern voor het totale aanbod


BIBLIOTHEEK

Ook de bibliotheek heeft een uitgebreid aanbod voor de inwoners op het gebied van digitale diensten, lezen en leren. Kinderopvang en scholen ontvangen wekelijks een nieuwsbrief. Kijk op www.bibliotheekmb.nl en meld je bijvoorbeeld aan voor de nieuwsbrief. Informatie voor kinderen en hun ouders is te vinden op www.bibliotheekmb.nl/jeugd


GO WAALWIJK

GO Waalwijk en de buurtsportcoaches dagen je uit om op een creatieve manier in beweging te blijven. Vrijwel dagelijks delen we een filmpje op Facebook en Instagram met leuke bewegen speltips. Volg GO Waalwijk voor deze en ook andere tips en (nieuwe) GO Play at home-activiteiten via: www.facebook.com/gowaalwijk en www.instagram.com/gowaalwijk


KINDERTELEFOON

Bel gratis en anoniem: 0800-0432

Te downloaden: