Gemeente vergoedt tijdelijk extra kosten door corona toegangsbewijzen (02-12-2021)

Sinds de invoering van het corona toegangsbewijs moeten meer verenigingen, clubs, culturele instellingen, evenementen en horecaondernemers verplicht werken met het corona toegangsbewijs. Dit betekent voor veel van hen extra inzet van personeel en dus extra kosten. De gemeente wil helpen deze kosten laag te houden. Daarom is er een tijdelijke regeling voor een vergoeding van extra kosten door de controle op corona toegangsbewijzen.

Hoe werkt de regeling?

De regeling is enkel bedoeld voor alle verenigingen, clubs, culturele instellingen, evenementen en horecaondernemers die verplicht moeten werken met corona toegangsbewijzen. Met deze regeling kun je een vergoeding aanvragen voor extra kosten die je maakt in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021. Je kunt aanspraak maken op deze regeling tot 1 januari 2022.

Wees er snel bij

De gemeente heeft een maximaal bedrag beschikbaar, dus wees er snel bij. De behandeling van aanvragen gebeurt chronologisch, dus hoe sneller je een aanvraag doet, hoe groter de kans dat je deze ook krijgt. Meer informatie, hoe je aanspraak kunt maken en de voorwaarden vind je op de pagina:
Tijdelijke subsidieregeling compensatie kosten controle coronatoegangsbewijzen.

Hier staat ook het aanvraagformulier.
Vragen? Neem contact op met de gemeente via 0416 683 456.