Gemeente bestrijdt eikenprocessierups (19-06-2019)

Zoals ieder jaar zorgt de eikenprocessierups voor de nodige overlast.

De gemeente is volop bezig om de rupsen te verwijderen op plekken waar veel mensen komen. Dat geldt alleen voor de openbare ruimte, dus niet voor bosgebieden of op particulier terrein.

De nesten die het meeste overlast geven, pakken we als eerste aan. Denk hierbij aan plekken waar veel mensen komen, zoals scholen, speelplaatsen en drukke fietspaden. Kleine nesten op plekken waar weinig mensen komen verwijderen we niet. De gemeente verwijdert de rupsen ook niet in particuliere tuinen.

Melden

Je kunt nesten van de eikenprocessierups 24 uur per dag melden via waalwijk.nl/melding. Je kunt ook bellen op telefoonnummer 0416 – 683 456.

Melden kan ook via de MijnGemeente App

Dit kan ook anoniem. Let wel: als u een terugkoppeling wilt, hebben we uiteraard wel uw contactgegevens nodig.

Tips

Draag lange mouwen en vermijdt bossen om overlast van de processierups te voorkomen. Toch met de rups in aanraking gekomen? Spoel dan de brandharen af met water en trek schone kleren aan. De haren kunnen ook met een kledingroller of plakband van de huid verwijderd worden.

www.oakie.info

De GGD heeft een speciale website gemaakt waar alles staat over, voor en tegen de eikenprocessierups: www.oakie.info

Lees meer over de werkwijze van de gemeente bij de bestrijding van de eikenprocessierups

Bron: Pixabay.