Energietoeslag lage inkomens (16-12-2021)

Het kabinet heeft onlangs besloten eenmalig € 200 te geven aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau vanwege de stijgende energieprijzen. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Op dit moment werkt het kabinet met spoed aan de regeling. De gemeenten voeren deze in het eerste kwartaal van 2022 uit.

Als de gemeenten meer informatie hebben, de colleges een besluit nemen over de uitvoering van de regeling energietoeslag lage inkomens. 

Op basis van de informatie die nu bekend is, wordt het een regeling via de bijzondere bijstand. De bijzondere bijstand wordt voor de inwoners van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk uitgevoerd door Baanbrekers.

Heb je een inkomen onder, op of net boven het sociaal minimum? Dan is het belangrijk om de websites van de gemeenten en Baanbrekers in de gaten te houden. Vanaf half januari 2022 komt er op deze sites informatie over hoe je een aanvraag kunt doen voor deze energietoeslag. Ontvang je een Participatiewet uitkering via Baanbrekers? Dan hoef je niets te doen. Het kabinet wil dat je in deze situatie de toeslag automatisch krijgt.

Meer informatie:

Het volledig nieuwsbericht kun je vinden op www.rijksoverheid.nl