Energieambassadeurs gezocht! (09-08-2017)

Op veel plekken in ons land zijn vrijwilligers actief als energieambassadeurs. Zij worden ook wel klimaatambassadeurs of milieucoaches genoemd. Samen met buurtbewoners bekijken zij hoe energie te besparen is door bijvoorbeeld isolatie, HR++ glas, zonnepanelen en ledverlichting. En met succes! Een kleinschalige aanpak als deze blijkt in de praktijk te werken en al snel 10 tot 20 procent energiebesparing op te leveren.

Doe mee!

Woont u in Waalwijk, Sprang-Capelle of Waspik en bent u geïnteresseerd in het verlagen van uw energierekening? Wilt u weten hoe u in uw buurt een steentje kunt bijdragen aan het verminderen van het energiegebruik? Hoe u eenvoudig met elkaar kosten kunt besparen? Neem dan contact op met regionaal coördinator Marjo van Gennip via telefoonnummer 06-53327691.

Training en ondersteuning

Als u meedoet, kunt u rekenen op een maatgerichte training van vijf avonden. Hier doet u kennis op over het organiseren van een buurtbijeenkomst, komt u meer te weten over energiebesparende mogelijkheden, duurzame energieopwekking en hoe u samen met uw buurtbewoners hierin gerichte acties uitzet. De training is gepland in september 2017.

Hart van Brabant alliantie

Dit is één van de projecten van de Hart van Brabant alliantie (een samenwerking tussen negen gemeentes rondom Tilburg, dertien duurzame energiecoöperaties, Buurkracht comités en andere belanghebbende organisaties in Midden-Brabant).