Elfjarige Nienke Pigmans inspireert gemeente met natuurpark ‘Onze Dries’ (21-09-2021)

Vorige week presenteerde de elfjarige Nienke Pigmans aan wethouder Ronald Bakker haar idee voor een natuurpark in Landgoed Driessen: Onze Dries. Een groen park voor jong en oud waar je kunt ontdekken, spelen en plezier kunt maken. In haar plan zit ruimte voor een skategedeelte, een jeu de boules baan, een podium voor (muziek)optredens, een natuurspeeltuin, een foodtruck maar ook voor gewoon een buurtpraatje. De betrokkenheid van Nienke bij het inrichten van onze leefomgeving is een prachtig voorbeeld van ‘meedoen’ in onze gemeente Waalwijk.

Waar het begon

Het idee van Nienke begon met haar beleving in het Spoorpark in Tilburg. “Het voelde hier meteen heel gezellig met een groene omgeving. Het was leuk om te zien dat jongeren niet rondhingen, maar elkaar dingen leerden met skaten, fietsen, steppen, enzovoort. Zo ben ik zelf op de skatebaan gegaan. Het leuke was dat iedereen aardig deed tegen elkaar en ze vonden het niet vervelend als je dingen vroeg of zei”.

Nienke deed ook inspiratie op uit de film Skater Girl. Hierin komt een Indiaas tienermeisje dat gebonden is door traditie en plicht voor een moeilijke keuze te staan. Voldoen aan de maatschappelijke verwachtingen óf haar droom waarmaken om deel te nemen aan de Nationale Skateboard Kampioenschappen.

Speelruimteplan

Wethouder Ronald Bakker is heel blij met de inbreng van Nienke. “De buitenruimte is een belangrijk onderdeel van de leefwereld van kinderen en jongeren. Buitenspelen zorgt ervoor dat kinderen en jongeren zich fysiek, sociaal-emotioneel en verstandelijk sterker kunnen ontwikkelen. De gemeente heeft voor de komende jaren een speelruimteplan gemaakt. Hierin wordt de bespeelbare buitenruimte gecombineerd met een veilige en prettige omgeving waar buurtgenoten elkaar ook kunnen ontmoeten. Bewegen en ontmoeten staan dus centraal. Ook in Landgoed Driessen kijken we naar zo’n plek. De ideeën van Nienke passen hier heel goed bij. Dus we gaan zeker kijken hoe we de ideeën van Nienke mee kunnen nemen. En daar gaan we haar natuurlijk in betrekken”.

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen in Waalwijk? Dat kan. Graag zelfs! Meedoen kan op verschillende manieren. Kijk voor meer informatie op www.waalwijk.nl/meedoen