E-bike probeeractie van start in gemeente Waalwijk (06-09-2021)

Om werkende inwoners in de gemeente Waalwijk in het zadel te helpen, start op 6 september de Sjees E-bike Probeeractie. Hiermee kun je een week een e-bike, speed pedelec of e-step* uitproberen. Bewegen is namelijk belangrijker dan ooit.

E-bike, speed pedelec of e-step proberen? Zo werkt het.

Ben je werkende en woon jij in de gemeente Waalwijk? Wil je testen of een elektrische fiets of elektrische step iets voor je is? Probeer het nu tijdens de (noodzakelijke) ritten naar je werk óf tijdens fietstochtjes in je thuiswerkomgeving. Even een frisse neus halen!

Je reserveert jouw e-bike of e-step via www.sjees.nl/probeereenebike. De actie loopt van september tot en met december 2021, waarbij je slechts een kleine bijdrage van € 10,- voor een week betaalt. We hebben jouw werkgever gevraagd om deze bijdrage aan jou te vergoeden dus vraag bij je werkgever na of deze meedoet aan de probeeractie.

*Voor de e-step ontvang je een steptegoed van 60 minuten geldig voor een week.

Voor werkgevers

Werkgevers wordt gevraagd om deze vergoeding te betalen voor hun medewerkers. Zo kan de werkgever een steentje bijdragen aan het welzijn van de medewerkers en een beter leefklimaat.
 

Gezond, snel en duurzaam fietsen of steppen

Een gezonde levensstijl is juist nu heel belangrijk. Door de coronamaatregelen trekken mensen er minder op uit. En voor werkende mensen zorgt het vele thuiswerken ook voor minder beweging. “Bewegen is een bewezen noodzakelijkheid voor het behoud van je gezondheid. E-bikes en e-steps gebruiken om naar je werk te gaan brengt dat bewegen heel gemakkelijk dichtbij. Het nuttige met het aangename en het gezonde combineren. En het is ook nog eens goed voor het klimaat en de portemonnee. Wat weerhoudt je dan nog?” aldus wethouder Ronald Bakker, wethouder Economie, Werk en Mobiliteit van de gemeente Waalwijk.


De gemeente Waalwijk wil het gebruik van de e-bike en innovatieve oplossingen als de e-step als vervoersmiddel stimuleren. Vaak wordt de auto gebruikt voor dagelijkse ritten van 5 tot 20 km, omdat deze meestal net iets te lang of te intensief zijn voor de gewone fiets. Met de Sjees E-bike Probeeractie laten we mensen ervaren dat de elektrische fiets of elektrische step een gezonde, snelle en duurzame optie is.

Snelfietsroute Tilburg-Waalwijk

Juist voor mensen die iets verder van het werk wonen is een e-bike ideaal. Vooral als deze afstand ook (deels) overbrugd kan worden over een snelfietsroute. Afgelopen juli is de nieuwe snelfietsroute F261 (Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk) officieel geopend. Door over deze fietsvriendelijke route te rijden, ben je sneller op je bestemming en is je fietsrit comfortabeler.  

Samenwerking Sjees E-bike Probeeractie

De Sjees E-bike Probeeractie is een kant-en-klaar concept, ontwikkeld door Ons Brabant Fietst in samenwerking met het Brabant Mobiliteitsnetwerk en De Boom en het Meer. De actie wordt gefinancierd door de gemeente Waalwijk en de provincie Noord-Brabant. In de campagne wordt samengewerkt met Parkmanagement Waalwijk B.V. Fietsenwinkel Matrabike in Waalwijk en Citysteps Waalwijk zorgen ervoor dat mensen zorgeloos hun e-bike of e-step kunnen ophalen en terugbrengen. Meer informatie voor werkende inwoners vind je op www.sjees.nl/probeereenebike