Dodenherdenking en gemeentelijke oorlogsmonumenten (03-05-2021)

Waar vind je alle oorlogsmonumenten in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik? Let op: dit jaar zijn er geen fysieke bijeenkomsten bij de oorlogsmonumenten.

De digitale herdenkingsceremonie van Sprang-Capelle is te zien op 4 mei vanaf 19.45 uur.

75 jaar bevrijd

2020 was een bijzonder jaar. De herdenking was voor het eerst digitaal en ook dit jaar geeft burgemeester Kleijngeld zijn toespraak via video. In 2020 was het zuiden van Nederland 75 jaar bevrijd. Hier stonden wij het afgelopen jaar bij stil. Ook de komende jaren blijven we stilstaan bij onze bevrijding en herdenken we oorlogsslachtoffers.

Toespraak burgemeester

Lees je de toespraak liever? Klik dan hier.

Herdenkingstegels

Het afgelopen jaar zijn op diverse plaatsen herdenkingstegels voor de oorlogsslachtoffers in het trottoir gelegd. Een initiatief van de werkgroep oorlogsslachtoffers. De werkgroep bestaat uit de drie heemkundekringen van onze gemeente, Streekarchief Langstraat Heusden Altena en een WOII-deskundige. De gemeente Waalwijk ondersteunt de werkgroep. De herdenkingstegels liggen allemaal in Waalwijk en één in Sprang-Capelle.

Oorlogsmonumenten

Let op: dit jaar zijn er geen fysieke bijeenkomsten bij de oorlogsmonumenten.

In Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik staan gemeentelijke oorlogsmonumenten. De namen van de slachtoffers uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik staan vermeld op de oorlogsmonumenten:

• Waalwijk: Burgemeester Moonenlaan
  • Sprang-Capelle: Tilburgseweg
  • Waspik: Raadhuisstraat

Onder aan deze pagina is het complete overzicht van alle oorlogsmonumenten in onze gemeente te downloaden.

Boek

Eind september 2021 wordt een boek gepresenteerd met de verhalen van 145 oorlogsslachtoffers uit de gemeente Waalwijk. De werkgroep oorlogsslachtoffers heeft hier het afgelopen anderhalf jaar hard aan gewerkt.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Saskia de Kock. Bel 0416-683456 of stuur een e-mail t.a.v. Saskia de Kock naar info@waalwijk.nl

Te downloaden: