De kinderen scheiden mee (17-11-2020)

In de Week tegen Kindermishandeling (16 tot 22 november) willen we ook aandacht besteden aan kinderen die terecht zijn gekomen in een echtscheidingssituatie van hun ouders.

“Een scheiding is ingrijpend voor kinderen en volwassenen die hiermee te maken hebben. Het jongetje uit onderstaand filmpje blikt terug op die periode. Hoe fijn is het als jullie kind over een tijd positief kan kijken naar de scheiding en kan zeggen: ik ben happy! Het groepsprogramma “en de kinderen scheiden mee” kan hieraan bijdragen!

Kinderen uit de gemeente Waalwijk kunnen al aan het begin van de scheiding deelnemen aan dit programma dat bestaat uit een ouderavond en kindermiddag. We helpen de ouders de scheiding te zien door de ogen van kinderen. We helpen de kinderen zich te realiseren dat ze geen schuld hebben aan de scheiding en dat papa en mama altijd van hen zullen blijven houden. En we helpen de kinderen te beseffen dat de meeste ouders niet meer samen komen. De kinderen weten na de bijeenkomst beter wat er bij een scheiding komt kijken en dat het heel normaal is dat je daarbij veel gevoelens en vragen hebt. En vooral: wat dan kan helpen!

Wil je meer informatie en/of aanmelden: kijk op De Kinderen Scheiden mee. In november, december en januari vinden er bijeenkomsten plaats voor kinderen van 6 tot 12 jaar.”