Creatief in de strijd tegen zwerfafval. We gaan door! (14-08-2020)

Een aantal ondergrondse restafvalcontainers kregen vorige maand een mooi tuintje. Ook verfden we verschillende afvalboodschappen naast de containers. Zo willen we voorkomen dat mensen afval naast de ondergrondse containers zetten. Ook voor de textiel-, luier-, en glascontainers hebben we iets creatiefs bedacht om afval naast deze containers tegen te gaan.

Creatief bij andere containers

Op een aantal plaatsen pakten we de textiel- en luiercontainers in met stickers. Op die stickers is onze skyline te zien met bekende gebouwen in Waalwijk, Sprang-Capelle én Waspik. En omdat in onze gemeente veel mensen wonen met een andere nationaliteit, komt op de textiel- en luiercontainers in verschillende talen te staan waar de container voor is bedoeld. Zo is het voor iedereen duidelijk hoe ze met hun afval om moeten gaan. Rond de glascontainers hebben we een boodschap aangebracht met milieuvriendelijke verf: Te groot formaat? Naar de milieustraat! 

Fotowedstrijd

We willen ook de luiercontainer bij het Galgenwiel gaan inpakken met een mooie sticker. Daarop willen we een mooie natuurfoto laten zien van het Galgenwiel, gemaakt door één van onze inwoners. Meer informatie hierover volgt binnenkort.