Creatief in de strijd tegen zwerfafval: dit doen we! (02-07-2020)

Regelmatig merken we op dat inwoners bij het aanbieden van afval, hun afvalzak op de plaat van de ondergrondse container zetten of de afvalzak aan de container hangen. Dit noemen we ook wel een bijplaatsing. Deze bijplaatsingen zorgen voor een rommelig straatbeeld als het afval door de straat waait én het trekt ongedierte aan. We willen dit voorkomen.

Hoe doen we dat?

Alle containers in de gemeente Waalwijk hebben een nieuwe containersticker. Hierop staat uitgelegd hoe de container werkt. Bepaalde containers hebben sinds kort een groen karakter, door de zogenaamde containertuintjes. Hier plaatsten we tuintjes rondom de container, met échte sedumplanten. Het bijplaatsen wordt dan lastiger en het zorgt tegelijkertijd voor meer groen en een grotere biodiversiteit.

Op plekken waar het moeilijk was om een tuintje te plaatsen, zorgden we ervoor dat de containerplaat een sticker kreeg met daarop gras en bloemen. Tot slot brachten we met milieuvriendelijke verf boodschappen aan rondom de containers. Hieronder vind je een sfeerimpressie!