Coronavirus: geen extra maatregelen (28-02-2020)

De gemeente volgt het advies en de informatie van de autoriteiten, de GGD en het RIVM, op de voet. Zij geven aan dat er - naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen - geen reden is voor extra maatregelen.

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiĆ«nten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Maatregelen coronavirus

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

• Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie

Het RIVM heeft op haar website veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus staan. Veel vragen worden op de website rivm.nl beantwoord. Mensen met specifieke vragen over hun eigen gezondheid kunnen het beste contact opnemen met hun huisarts. Of bel het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.

Ook de GGD Hart van Brabant heeft een publieksnummers geopend voor vragen over het virus: 0900-3646464

Via Twitter bericht de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (Veiligheidsregio MWB) over de actuele stand van zaken in onze regio: https://twitter.com/vrmwb