Controle hondenbelasting gestart (11-04-2018)

De gemeente Waalwijk startte gisteren met de jaarlijkse controle of hondenbezitters belasting betalen voor hun viervoeter(s). Als eigenaar van een hond bent u verplicht om hondenbelasting te betalen als u één of meer honden heeft.

Controleurs

Controleurs van het gespecialiseerde bedrijf Holland Ruiter gaan in deze periode langs de deuren en vragen u of u één of meer honden heeft. Treffen zij een hond bij u aan die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente staat, dan krijgt u alsnog de kans om aangifte te doen. Als u dit niet doet, riskeert u een boete.

Is er niemand bij u thuis, dan beoordeelt de controleur zelf of er één of meer honden aanwezig zijn. Bij het vermoeden dat er een hond aanwezig is waar geen aangifte voor is gedaan, laat de controleur een brief achter. U kunt dan alsnog aangifte doen. Ontvangen wij niets, dan komt de controleur later nogmaals langs.

LET OP! De controleur vraagt nooit om geld en heeft een legitimatiebewijs waarnaar u altijd kunt vragen.

Aangifte doen of vragen

Meer informatie over de hondenbelasting is te lezen op www.waalwijk.nl/hondenbelasting. Het aan- of afmelden van een hond kan het snelste via de website. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u op deze manier doorgeven. De melding is dan direct geregeld.

Voor meer informatie kunt u ook bellen naar (0416) 683456.