Buurtplatform Hoplr start in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle (28-08-2020)

Foto’s bekijken we tegenwoordig op Instagram. Via Facebook en WhatsApp staan we voortdurend in contact met onze vrienden. Maar onze buren kennen we vaak niet en we maken ook niet gemakkelijk contact met ze. Dat kan nu met Hoplr, een reclamevrij online buurtplatform, waarop je vanaf nu je buurt en je buren kan vinden en dingen met elkaar kan delen.

Wat is Hoplr?

Hoplr is een gratis gesloten sociaal netwerk (hoplr.com, iOS, Android) voor buurten. Het netwerk focust op sociale interactie tussen inwoners en hun betrokkenheid binnen de buurt. Hoplr buurten zijn geografisch afgebakend en gesloten voor de omliggende buurten. In tegenstelling tot de meeste sociale netwerken is Hoplr vrij van reclame. Zo beschermen zij de privacy van hun gebruikers en is er geen commercieel gebruik van data.

Hoe werkt Hoplr?

Op het platform kun je berichten plaatsen en met elkaar in gesprek gaan. Je kunt ook een oproep plaatsen of een vraag stellen aan je buren. De gemeente Waalwijk doet mee aan Hoplr om buurtgericht berichten te plaatsen over bijvoorbeeld wegafzettingen, afvalophaal, of onderhoud aan het groen. Ook wordt het door ons gebruikt om de buurt mee te laten denken over nieuwe initiatieven en samen te werken.

De gemeente ziet de onderlinge buurtberichten niet. Het buurtnetwerk is dus vooral van buren en buurten.

Hoe kan ik me aanmelden?

Komende drie weken bezorgen vrijwilligers een brief van Hoplr met meer uitleg over het platform. Ook lees je hierin hoe je je kunt aanmelden.

Ik heb geen brief ontvangen.

Het kan zijn dat je geen brief hebt ontvangen. Bijvoorbeeld als je een nee/nee sticker hebt. Ben je wel geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Download de mobiele app of ga naar www.hoplr.com/stad/waalwijk en vul je adres in.

Ik heb een vraag.

Voor meer informatie over Hoplr verwijzen we naar www.hoplr.nl.