Buurthuis op wielen (15-04-2019)

Op zoek naar woonbeleving Landgoed Driessen met ‘Buurthuis op wielen’

In 19 jaar tijd zijn er meer dan 1.500 woningen gerealiseerd en kwamen ruim 3.500 mensen wonen in Landgoed Driessen. De ontwikkeling van deze nieuwe wijk is nu ongeveer op de helft. In opdracht van Eric Daandels, wethouder ruimtelijke ordening en wonen, zoekt Buurtbinders dit voorjaar een antwoord op de vraag: hoe is het wonen in Landgoed Driessen? Met de caravan trekken zij er de komende weken op uit om u te ontmoeten.

‘Buurthuis op wielen’

De maand maart stond in het teken van een kennismaking met de wijk. “De eerste oriënterende gesprekken hebben ons geholpen bij het opstellen van een vragenlijst op maat, die we aan zoveel mogelijk wijkbewoners willen voorleggen,” vertelt Maartje van der Lee, van Buurtbinders. “We doen dat met ons ‘Buurthuis op wielen’ – de caravan. Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers hopen we veel mensen te spreken.  En natuurlijk vullen we dan meteen samen de vragenlijst in.”

Onderzoek op een passende manier

Ook aan mensen die slecht ter been zijn of bewoners die geen tijd hebben langs te komen bij het ‘Buurthuis op wielen’ is gedacht. “In de derde week van april parkeren we onze caravan bij het Koetshuis en Basilica, waar we mensen bezoeken die minder mobiel zijn,” vertelt Meggy Althuizen, ook van Buurtbinders. “En bij alle wijkbewoners valt in die week een briefkaart op de deurmat, waar instructies op staan om de vragenlijst online in te vullen. Gewoon vanaf de bank, op een moment dat het hen past.”

Waar en wanneer

In de tweede week van mei is de caravan onder andere te vinden op het schoolplein van Villa Vlinderhof en op zaterdag bij de sportvelden van RWB en N.E.O. ’25. “Hoe laat we op welke plek arriveren staat nog niet vast. In die zin lijkt onze werkwijze erg op kamperen: ‘go with the flow’ is een beetje het motto,” aldus Maartje van der Lee. Nieuwsgierig wie er in uw wijk rondlopen en wat ongeveer het reisplan is? Op een speciale website stelt het team van Buurtbinders zich aan u voor en vindt u per standplaats de datum en het tijdstip bij benadering. Plaats je hier op de pagina ook de afbeelding van het buurthuis op wielen en de afbeelding van de brievenbus?