Burgerbegroting LAB Waalwijk 29 januari 2019 (08-01-2019)

Wist je dat steeds meer inwoners van verschillende gemeenten door middel van een burgerbegroting zelf kunnen kiezen waar er geïnvesteerd moet worden in hun gemeente? De gemeente maakt hier dan een deel van het budget voor vrij.

Op 29 januari vindt van 19.00-21.30 uur het Burgerbegroting LAB Waalwijk plaats. Doe je ook mee? ‘Samen werken aan een goede aanpak burgerbegroting in de gemeente Waalwijk’ is het thema.

Samen met de deelnemers willen we onderzoeken op welke manier we het beste een burgerbegroting in Waalwijk kunnen vormgeven. Een aanpak waarbij zoveel mogelijk inwoners meedoen én een aanpak die werkt in Waalwijk. Of is er geen behoefte aan een burgerbegroting? Ook dat willen we graag weten.

Meld je aan vóór 23 januari via lab@waalwijk.nl. Samen werken aan de toekomst van de gemeente Waalwijk. Samen ontwikkelen. Dat doen we in een Waalwijks LAB. Met inwoners, ondernemers en organisaties.

Een voorbeeld van burgerbegroting

In deze video vind je een korte uitleg hoe de Burgerbegroting in Antwerpen werkt.

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er meer geïnvesteerd wordt in groen, in pop-up parken of in straten en minder op het terrein van cultuur, in erfgoed of culturele activiteiten? Bij een burgerbegroting maken inwoners samen deze keuzes en bepalen ze waar er meer en waar er minder geïnvesteerd moet worden zodat de begroting weer klopt. Ook kunnen inwoners zelf ideeën en projecten indienen.