Burgemeester Nol Kleijngeld kondigt afscheid aan (02-07-2020)

Waalwijkse burgervader draagt stokje na veertien jaar over.

Vandaag heeft burgemeester Nol Kleijngeld bekend gemaakt dat hij op 2 juli 2021 met pensioen gaat. Hij is dan 21 jaar burgemeester geweest waarvan de laatste veertien jaar in Waalwijk. De gemeenteraad gaat nu aan de slag met een profielschets voor de nieuwe burgemeester. De nieuwe burgemeester kan dan ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 aan de slag in Waalwijk.

Burgemeester Kleijngeld: “Het was geen makkelijk besluit. Ik heb hier lang over nagedacht. Als geboren Waalwijker kan ik mij geen mooier beroep dan dat van burgemeester van onze gemeente voorstellen. Natuurlijk waren er de afgelopen jaren flinke uitdagingen. Van de strijd tegen drugs tot de huisvesting van arbeidsmigranten. Van de terechte politieke en maatschappelijk onrust over een bedreigd Liberiaans gezin tot de ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus. Hier staan schitterende herinneringen tegenover die Waalwijk voor mij nog specialer maken. Dan denk ik onder andere aan bijzondere evenementen als de 80 van de Langstraat, de promoties en huldigingen van RKC. We zijn uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer één. Maar bovenal denk ik dan aan al die inwoners van onze gemeente, die hun hart op de goede plek hebben. Zij kijken om naar elkaar. Zij springen op de bres voor hun wijk. Zij komen met hartverwarmende initiatieven tijdens de coronacrisis. Zij hebben een enorme veerkracht en zitten eigenlijk nooit bij de pakken neer. Hier kan ik als burgervader alleen maar trots op zijn.”

Bekijk de videoboodschap van burgemeester Kleijngeld

Politieke loopbaan
Burgemeester Kleijngeld startte zijn politieke loopbaan in 1986 als raadslid in de gemeente Waalwijk. Van 1995 tot 2000 was hij er wethouder. In 2000 maakte hij de overstap naar het Noord-Limburgse Helden-Panningen om daar burgemeester te worden. Na bijna zeven jaar keerde hij op 1 juni 2007 terug naar Waalwijk als burgemeester.