Buitendienst heeft twintig nieuwe voertuigen. (01-12-2016)

Uitgevoerd In de nieuwe huisstijl van de buitendienst.

afbeelding nieuwe voertuigen buitendienst.

Wethouder Jan van Groos overhandigde gisteren de sleutels van twintig nieuwe voertuigen aan chauffeurs van de buitendienst van de gemeente. De wagens zijn uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van de buitendienst. Het nieuwe wagenpark is daarmee compleet en heeft nu een eigen gezicht en uitstraling. De voertuigen zijn in één oogopslag te herkennen. 

Jan van Groos: “Met de nieuwe wagens kunnen we weer lang vooruit. Met de oude auto’s is erg lang gereden, deze waren aan vervanging toe. De voertuigen hebben nu de moderne en frisse uitstraling die bij de gemeentewerf past. Daar mogen we trots op zijn.” 

In totaal zijn zeven soorten voertuigen geleverd. De wagens worden onder andere ingezet om vuil op te halen, als ondersteuning bij boomonderhoud, voor de plantsoenendienst, voor gladheidsbestrijding en voor andere klussen. De wagens zijn breed inzetbaar. De buitendienst onderhoudt zelf de voertuigen op de werkplaats bij de gemeentewerf. 

Gefaseerde invoering
Het wagenpark is niet in één keer vervangen, dit ging gefaseerd. In april kwamen de eerste twee nieuwe kraanwagens, gevolgd door de nieuwe huisvuilwagen. De auto’s die nog niet aan vervanging toe zijn, worden de komende periode bestickerd zodat ook deze wagens met de nieuwe huisstijl rondrijden. 

Nieuwe huisstijl
Het ontwerp is een combinatie van het logo van de gemeente Waalwijk en het typerende gebouw en uitstraling van de gemeentewerf. Het ontwerp is duidelijk herkenbaar en heeft een moderne uitstraling. Kortom, een typisch Waalwijkse uitstraling met een verfrissend eigen herkenbaar karakter.