Boomfeestdag Waalwijk vol enthousiasme ontvangen (25-03-2021)

Donderdag 25 maart vierde de gemeente Waalwijk haar eigen Boomfeestdag.

Wethouder Van der Hoven en Wethouder Odabasi bij groep schoolkinderen op Boomfeestdag.

Alle basisscholen uit Waspik, Spang-Capelle en Waalwijk ontvingen een boompakket. Vooral de geschonken boom is enthousiast ontvangen. Deze werd samen met de kinderen ook gelijk geplant op of rondom het schoolplein. Wethouders Dilek Odabasi en John van den Hoven hielpen een handje mee. Onder andere op basisschool Pater van der Geld. Het was een leerzame activiteit. Naast het planten werd uitgelegd wat de waarde en het belang van bomen en bossen is voor een gezond klimaat.

De Nationale Boomfeestdag stond eigenlijk gepland op 17 maart, maar werd vanwege corona uitgesteld naar 10 november. De gemeente zat al ver in de voorbereidingen met scholen en besloot daarom haar eigen Boomfeestdag toch door te laten gaan. Vanwege de verkiezingen werd er gekozen voor 25 maart. “We vinden het een belangrijk thema en we wilden de groepen zeven van dit schooljaar ook een leuke Boomfeestdag bieden. Deze Waalwijkse variant past heel goed binnen de coronamaatregelen. Dus voor ons was er geen twijfel om dit moment toch door te laten gaan”, aldus wethouder John van den Hoven.

Boomfeestdag

Het doel van de Nationale Boomfeestdag is kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving bij te brengen en hen te inspireren zelf hun steentje hieraan bij te dragen. “We zetten bomen extra in het zonnetje. En dat is belangrijk want bomen zorgen voor zuurstof en verkoeling. Maar ze vergroten ook de zogenaamde ‘biodiversiteit’. Er zijn op aarde heel veel verschillende vormen van leven. Denk aan mensen, dieren, insecten, planten, bomen en leefgebieden. En die hebben elkaar nodig om te overleven: wij kunnen niet zonder bijen en vogels kunnen niet zonder bomen. Als er iets wegvalt, stort de boel in. Die biodiversiteit is dus superbelangrijk voor onze aarde”, aldus wethouder Dilek Odabasi.

Naast het planten van een boom kregen de kinderen allemaal een eigen bomenpaspoort en een pakket om een vogelhuisje te maken. Ook kregen de scholen een fruitmand.