BOA’s bedreigd met groot stuk hout (05-07-2017)

Twee Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van de gemeente Waalwijk zijn vanmiddag door een ondernemer en een groep bouwvakkers belaagd, bedreigd en met een groot stuk hout achtervolgd in het centrum van Waalwijk.

De aanleiding: na diverse meldingen over het storten van cementafval in het afvoerputje controleerden de BOA’s daarop. Ze constateerden overtredingen en spraken de aanwezige ondernemer en de bouwvakkers daar op aan. Toen ze een bon wilden uitschrijven, weigerde een van de aanwezigen zijn identiteitsbewijs te laten zien en ontstond een schermutseling.

Tientallen mensen in de Grotestraat en op het Raadshuisplein waren er getuige van hoe de bouwvakkers en de ondernemer de BOA’s achtervolgden en met een groot stuk hout bedreigden. Omstanders en andere ondernemers kwamen de BOA’s te hulp totdat de gewaarschuwde politie er was.

Burgemeester Nol Kleijngeld is vol lof over de mensen die de BOA’s te hulp schoten. “Het is fijn om te merken dat onze inwoners en ondernemers hun BOA’s te hulp schieten in zo’n situatie. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd maar een ding staat voor mij als een paal boven water: Je blijft met je handen af van onze medewerkers. Zij werken hard aan een veiliger Waalwijk en verdienen onze steun. Daarom is er aangifte gedaan, zoals gebruikelijk in dit soort gevallen.”