Bereikbaarheid Hulpdiensten (23-05-2019)

Voor hulpdiensten is het van groot belang dat zij de locatie van een incident goed en snel kunnen bereiken.

Als er een brand is, een ongeluk of een andere onveilige situatie is, dan komt de brandweer, de ambulance en/of de politie. Het is belangrijk dat de hulpdiensten de locatie van het incident goed en snel kunnen bereiken. Pas dan kan de hulp op gang komen!

Soms kunnen de hulpdiensten de plek niet (snel) bereiken: werkzaamheden, opstoppingen, fout geparkeerde voertuigen en het incident zelf kunnen dit onmogelijk maken.

Parkeren in de woonwijken

In sommige woonwijken - waar een tekort is aan parkeervoorzieningen – wordt parkeren buiten de reguliere voorzieningen oogluikend toegestaan. Belangrijkste voorwaarde is dat het wel veilig blijft.

Let op!

• Zorg dat de veiligheid niet in het geding komt en dat het overig verkeer en de hulpdiensten niet geblokkeerd worden in hun doorgang;
  • Laat op een stoep altijd voldoende ruimte over voor de doorgang van een kinderwagen of rolstoelgebruiker;
  • Blokkeer geen in- en uitritten, poorten en parkeergarages;
  • Zorg dat er voldoende uitzicht overblijft voor de overige weggebruikers.

Zie jij een verdachte of zorgelijke situatie? Maak er melding van!

Melding doen kan bij de gemeente via:

• 0416 – 683 456
  • www.waalwijk.nl-> via de keuze ‘melding doen’.
  • De app MijnGemeente   (Dit kan ook anoniem)

Let wel: als u een terugkoppeling wilt, hebben we uiteraard wel uw contactgegevens nodig.