Bereikbaarheid Hulpdiensten (brandweer/politie/ambulance/afvalophaaldiensten e.d.) (20-04-2020)

Als er een brand, ongeluk of andere onveilige of zorgelijke situatie is, komt de brandweer, de ambulance en/of de politie. Voor deze hulpdiensten is het van groot belang dat zij de locatie van een incident goed en snel kunnen bereiken. Pas dan kan de hulp goed op gang komen!

Soms kunnen de hulpdiensten de plek niet (snel) bereiken: werkzaamheden, opstoppingen, fout geparkeerde voertuigen en het incident zelf kunnen dit onmogelijk maken.

Parkeren in de woonwijken

In sommige woonwijken - waar te weinig parkeerplaatsen zijn – wordt parkeren buiten de reguliere voorzieningen oogluikend toegestaan. Belangrijkste voorwaarde is dat het wel veilig blijft.

Let op!

• Zorg dat de veiligheid niet in het geding komt en dat het overige verkeer en de hulpdiensten niet geblokkeerd worden in hun doorgang;
  • Laat op een stoep altijd voldoende ruimte over voor de doorgang van een kinderwagen of rolstoelgebruiker;
  • Blokkeer geen in- en uitritten, poorten en parkeergarages;
  • Zorg dat er voldoende uitzicht overblijft voor de overige weggebruikers.

Zie jij een verdachte of zorgelijke situatie? Maak er melding van!

Melding doen kan bij de gemeente via:

• 0416 – 683 456
  • www.waalwijk.nl/melding
  • De app MijnGemeente   (Dit kan ook anoniem)

Als je een terugkoppeling wilt, hebben we uiteraard wel je contactgegevens nodig.