Belasting voor viervoeters (15-09-2021)

De gemeente Waalwijk start vanaf maandag 27 september 2021 weer met de jaarlijkse controle of hondenbezitters belasting betalen voor hun viervoeter. Als eigenaar van een hond ben je verplicht om hondenbelasting te betalen.

Controleurs

Controleurs van het gespecialiseerde bedrijf Legitiem B.V. gaan hiervoor op pad. Ze vragen of je één of meer honden hebt. Staat jouw hond bij de controle niet in het hondenbelastingbestand krijg je alsnog de kans dit te doen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete.

Als er niemand thuis is beoordeelt de controleur zelf of er één of meerdere honden aanwezig zijn. Heeft de controleur het vermoeden dat er een hond aanwezig is maar niet  aangemeld bij de gemeente, dan laat de controleur een brief achter. Je krijgt dan twee weken de tijd om de hond bij de gemeente aan te geven. Ontvangen wij dit niet? Dan komt de controleur later nog een keer langs.

LET OP! De controleur vraagt nooit om geld. Ook heeft de controleur een legitimatiebewijs waarnaar je altijd kunt vragen.

Aangifte doen of vragen

Meer informatie over de hondenbelasting is te lezen op www.waalwijk.nl/hondenbelasting. Via de website kun je jouw hond aan- of afmelden. Ook wijzigingen in het aantal honden kun je online doorgeven. De melding is dan direct geregeld.

Coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus gelden er diverse basismaatregelen. De controleur zal daarom altijd 1,5 meter afstand van jou houden.

Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op: 0416-683456. Medewerkers van het team belastingen zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur.