Bart Boom eerste stadsvlogger van Waalwijk (07-07-2017)

Bart Boom (18) mag zich een jaar lang de officiële stadsvlogger van Waalwijk noemen. Hij is de eerste vlogger in Nederland met die titel. De jury vond Barts vlog verrassend en creatief, hoorde ook een kritische noot en ziet veel ontwikkelpotentie bij hem.

Aanvankelijk waren er drie deelnemers voor de functie van stadsvlogger, een van de deelnemers trok zich op het laatste moment terug. De vlogs van de kandidaten Jordy van Lieshout en Bart Boom lieten zien wat zij van Waalwijk vinden.

Via de Facebook-pagina van de gemeente Waalwijk konden mensen likes geven aan hun favoriete kandidaat. Daar maakten 163 mensen gebruik van: 103 van hen stemden op Jordy, 60 gaven de voorkeur aan Bart.

De jury onder leiding van wethouder Hans Brekelmans woog dat mee maar koos uiteindelijk toch voor Bart. “De jury vond hem unaniem verrassend en creatief”, stelt juryvoorzitter Brekelmans.  “Daarnaast was het goed gemonteerd, daagde hij ons uit en liet hij merken te weten wat er in Waalwijk speelt.”

De gemeente Waalwijk rekent op zeker 10 stuks per jaar en betaalt daar in totaal 750 euro voor.