Activiteit tijdens De 80 van de Langstraat (13-09-2019)

Wat mag er zonder vergunning en wat mag niet zonder vergunning?

Op zaterdag 14 en zondag 15 september wordt de 39e editie van De 80 van de Langstraat georganiseerd. De gemeente Waalwijk stelt ook dit jaar weer alles in het werk om het gezellige feest veilig te laten verlopen.

Maar waar moet je rekening mee houden als je een activiteit organiseert?

Zonder vergunning
Zonder vergunning mag je:

• Een kleine tent plaatsen (tot 50 personen)
  • Muziek draaien met een stereo installatie

Voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten moet je altijd een breedte vrijhouden van tenminste 4,5 meter en zijn obstakels of versieringen boven de weg niet toegestaan.

Met vergunning
Voor grotere activiteiten is een vergunning noodzakelijk. Bij activiteiten waar een vergunning voor nodig is moet je denken aan:

• Een grote tent plaatsen (vanaf 50 personen)
  • Een vrachtwagen, trailer of ander groot obstakel plaatsen
  • Versterkte muziek met professionele apparatuur gebruiken zoals bijvoorbeeld een dj
  • Een tapwagen plaatsen

Lees meer over de voorwaarden die gelden bij het organiseren van een activiteit tijdens De 80 van de Langstraat in het artikel op de gemeentepagina van week 33

Handhaving
De gemeente en politie treden handhavend op als je een vergunningplichtige activiteit organiseert maar waar je geen vergunning of ontheffing voor hebt.