Aangescherpte maatregelen huwelijksvoltrekkingen (31-03-2020)

Door het coronavirus hanteert de gemeente Waalwijk aangepaste maatregelen met betrekking tot huwelijken en het registreren van partnerschappen.

Uw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers staat bij ons voorop. Ook bij het voltrekken van huwelijken. De landelijke richtlijn schrijft voor dat er maximaal dertig personen aanwezig mogen zijn bij een huwelijksvoltrekking. De trouwzaal van de gemeente is echter niet ruim genoeg om met dertig mensen samen te komen en tegelijkertijd het afstandscriterium van 1,5 meter aan te houden. Daarom hebben wij andere voorwaarden opgesteld.

Een administratieve ceremonie kan doorgaan onder de volgende voorwaarden:

• Bij de ceremonie mogen alleen het bruidspaar aanwezig zijn met maximaal vier getuigen.
  • Het bruidspaar en de getuigen mogen geen klachten hebben. Dit betekent dat u en uw getuigen niet mogen hoesten, niet verkouden mogen zijn en geen koorts mogen hebben.
  • Er worden geen handen geschud.
  • De ruimte waarin de ceremonie plaatsvindt is groot genoeg om 1,5 meter afstand te bewaren.

Een regulier huwelijk in de trouwzaal kan doorgaan onder de volgende voorwaarden:

• Bij het huwelijk mogen maximaal vijftien personen aanwezig zijn. Hieronder rekenen we het bruidspaar, vier getuigen en negen gasten.
  • Het bruidspaar, de getuigen en de gasten mogen geen klachten hebben. Dit betekent dat u, uw getuigen en uw gasten niet mogen hoesten, niet verkouden mogen zijn en geen koorts mogen hebben.
  • Er worden geen handen geschud.
  • De trouwzaal is zo ingericht dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar kan zitten. Voor het bruidspaar maken we hierbij een uitzondering.

Deze voorwaarden zullen gelden tot 1 juni 2020 en kunnen veranderen als de maatregelen aangescherpt of versoepeld zullen worden. Voor vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0416-683456.