Aanbiedregels oud papier (15-04-2020)

Zo helpt u onze vrijwilligers!

Het oud papier en karton in onze gemeente halen verenigingen één keer per maand op. Het is fijn als u dit zo goed mogelijk aanbiedt. Zo helpt u onze vrijwilligers een handje! Zeker in deze tijd. Daarom vragen wij uw aandacht voor onze aanbiedregels:

  • Bundel het oud papier en karton of verpak het in dozen. Zo waait het papier niet weg en houdt u de wijk meteen schoon.
  • Zet oud papier en karton op de containerverzamelplaats. Bewoners van hoogbouw kunnen het oud papier naast de hoofdingang of de ondergrondse container (niet op de afdekplaat!) zetten. Door het oud papier en karton op één plek te zetten, helpt u onze vrijwilligers. Zo kunnen zij het papier namelijk makkelijker inzamelen. Daarnaast is het beter voor het milieu, doordat de wagen dan minder hoeft te stoppen en op te trekken.
  • Zorg ervoor dat u de dozen en papierbundels niet te zwaar en te groot maakt. Bundels zwaarder dan 10 kilo zijn te zwaar voor onze vrijwilligers en kunnen ze niet meenemen. Gebruik geen grote kratten of containers.
  • Halen verenigingen op een doordeweekse avond het oud papier op? Zet het dan rond 18.00 uur op de containerverzamelplaats. Mocht dit niet lukken, zet het dan op de dag zelf zo laat mogelijk op de containerverzamelplaats.
  • Halen verenigingen het papier op zaterdagochtend op? Zet het papier dan rond 08.00 uur op de verzamelplaats. Mocht dit niet lukken, zet het dan de avond ervoor zo laat mogelijk op de containerverzamelplaats.
  • Zet oud papier niet te vroeg buiten als het regent. Nat papier is minder goed herbruikbaar.
  • Wanneer het hard waait of stormt kunt u beter even wachten met het aanbieden van papier. Zo voorkomt u dat papier door de straten waait.

Benieuwd wanneer het oud papier bij u wordt opgehaald? Of wat er wel of niet bij het oud papier mag? U vindt dit in de AfvalWijzer app of www.mijnafvalwijzer.nl