Mijn vervoer duurzaam

Logo Duurzaam WaalwijkVerkeer en logistiek zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het energieverbruik. Elektrisch rijden en fietsen zijn alternatieven om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Bovendien dragen deze alternatieven bij aan een schone leefomgeving en een goede gezondheid omdat ze minder geluid produceren en geen luchtvervuilende stoffen uitstoten.

Wat doen we al?

Wij faciliteren schone vervoerwijzen door onder andere e-laadpalen te plaatsen en we ondersteunen inwoners en ondernemers om elektrische deelauto’s in te zetten in onze gemeente. Daarnaast stimuleren we het fietsgebruik door een veilige en fietsvriendelijke infrastructuur en door voldoende en comfortabele fietsenstallingen aan te leggen. Zo werken we onder andere mee aan het realiseren van snelfietsroutes naar Den Bosch en Tilburg. 

Ook ondersteunen we het initiatief ‘Band op Spanning’. Met behulp van professionele mobiele apparatuur controleren zij op locatie de bandenspanning van auto’s en pompen deze zo nodig op. En dat levert veel voordelen op. Meer veiligheid op de weg, besparing op brandstofkosten, minder fijnstofuitstoot en schonere lucht.

Lees het nieuwsbericht Band op Spanning