Met de toekomst aan de slag in een Waalwijks LAB

Samen werken aan de toekomst van de gemeente Waalwijk. Van meepraten naar meedoen. Samen ontwikkelen. Dat doen we in een Waalwijks LAB. Doe jij ook mee?

Link naar een youtube filmpje waarin wordt uitgelegd wat een Waalwijks LAB inhoudt.

Klik op de afbeelding hierboven of bekijk hier het filmpje van inwoners en ondernemers die hebben meegedaan aan een Waalwijks LAB.

Of bekijk hier het filmpje van de burgemeester.

Van strategische visie naar LAB

Eind 2017 is de strategische visie Waalwijk 2025 Samen werken aan de toekomst vastgesteld. Nu ligt er de grote uitdaging om met elkaar deze visie handen en voeten te geven. Zodat Waalwijk een aantrekkelijke gemeente blijft om in te wonen, werken, leren en ondernemen. Hiervoor organiseren we Waalwijkse LAB’s.

Er hebben inmiddels verschillende LABS plaats gevonden. De laatste stand van zaken en belangrijkste uitkomsten vind je onderaan deze pagina. 

Wat is een LAB? 

In een LAB onderzoeken we samen een thema en brainstormen we over kansen, mogelijkheden en aanpak. Vervolgens bespreken we wat er nodig is en wie wat kan bijdragen. De LAB’s zijn dynamisch van opzet en samenstelling. Iedereen die zijn of haar steentje bij wil dragen, kan meedoen. Inwoners, ondernemers én organisaties zijn van harte welkom. De deelnemers aan een LAB bepalen zelf wat hun bijdrage in het LAB is, wat hun activiteiten zijn en hoe vaak het LAB samen gaat komen. De gemeente is één van de deelnemers en faciliteert de LAB’s. Als deelnemers kansen zien en mee willen werken aan een vervolg, kunnen er activiteiten of projecten uit voortkomen die inspelen op het thema. Als blijkt dat een vervolg niet nodig is, bijvoorbeeld omdat de deelnemers geen rol voor zichzelf zien, dan blijft het bij één keer. Dan gaan we aan de slag met een nieuw LAB rondom een nieuw thema.

Meld je aan

Zodra er een nieuw LAB wordt gepland, maken we dit bekend via (social) media. Aanmelden voor de LABS kan via lab@waalwijk.nl. We streven naar een representatieve samenstelling met maximaal 25 deelnemers per LAB. Deelname is dus pas definitief als je een bevestiging hebt ontvangen.