Landgoed Driessen

Landgoed Driessen is het gebied ten westen van de provinciale weg N261, tussen de stad Waalwijk en de kernen Sprang en Vrijhoeve  Het gebied bestaat uit twee delen, gescheiden door het Halve Zolenpad. Ten noorden van dat dit fietspad is een groot woongebied in ontwikkeling. Ten zuiden ligt het natuurontwikkelingsgebied Westelijke Langstraat.

In Landgoed Driessen woont u in de nabijheid van diverse voorzieningen, zoals basisscholen, een middelbare school, een praktijkschool en een zorgcentrum met huisarts, tandarts, fysiotherapie, apotheek en een ambulancepost. In plandeel De Gaard liggen bovendien diverse sport- en recreatievoorzieningen, waaronder een sporthal, voetbalvelden en een fitnesscentrum.

Het bestemmingsplan Driessen voorziet in woningbouw tot aan de Sprangse Sloot. In totaal kunnen hier ongeveer 2400 woningen gebouwd worden. Begin 2019 waren verdeeld over vijf deelgebieden (Driesser Velden, De Gaard, De Villa, het Koetshuis en De Bibliotheek) in Landgoed Driessen bijna 1600 woningen gerealiseerd en bijna 100 woningen in aanbouw. Het betreft zowel huur- als koopwoningen van verschillende typen.

Lommerrijk

Op dit moment werkt de gemeente Waalwijk aan de ontwikkeling van Lommerrijk, een plandeel aan de westzijde van Landgoed Driessen. Westelijk van de Burgemeester de Geusstraat  worden in een ruimte en groene omgeving in totaal ruim 200 woningen gebouwd. Het betreft zowel woningen op particuliere bouwkavels als projectmatige gebouwde woningen.

Alle particuliere bouwkavels aan de Burgemeester De Geusstraat (fase 1) zijn verkocht. Daarnaast zijn op het moment drie projectontwikkelaars actief:

  • Heijmans Vastgoed  bouwt 30 woningen aan de Nemelaer, Tongelaar (fase 2).
  • Bouwbedrijf Van Gisbergen realiseert 31 woningen aan de straten Tongelaar, Pettelaar en Burgemeester de Geusstraat (fase 3). Dit jbedrijf bouwt ook 10 twee-onder-een-kapwoningen aan de overzijde van de Burgemeester de Geusstraat.
  • Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling bouwt 47 woningen aan de straten Venrode en Velder.

Al deze projectmatig gebouwde woningen zijn inmiddels verkocht of worden via verhuur aangeboden. Over dit laatste heeft de gemeente geen informatie.

Heeft u een woning gekocht of woont u in de omgeving en bent u benieuwd naar hoe de openbare ruimte er uit gaat zien? Of wilt u weten wanneer deze aangelegd wordt? Kijk dan eens bij de downloads onderaan deze pagina. Wel merken wij op dat de uiteindelijke uitvoering afhankelijk is van diverse factoren. De exacte uitvoering kan dus afwijken van de planning.  

De eerste gesprekken over de ontwikkeling van het resterende deel van  fase Lommerrijk (fase 5) worden op dit moment gevoerd. Later dit jaar verwachten wij daar op deze website meer over te kunnen melden.

Agrarisch gebied

Het gebied tussen de Sprangse Sloot / Lommerrijk en de kern Vrijhoeve heeft een agrarische bestemming. Gelet op het aantal woningen dan ten oosten van de Sprangse Sloot nog gerealiseerd kan worden is woningbouw hier voorlopig niet aan de orde.

Meer weten over Landgoed Driessen?

Bekijk de veelgestelde vragen over kavelverkoop.

Heeft u een andere vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Pascal Schreppers (pschreppers@waalwijk.nl) of Joost van der Heijden (jvanderheijden@waalwijk.nl). Zij zijn ook bereikbaar via het KlantContactCentrum: 0416 683 456