Krachttoer 'Waalwijk voor Elkaar'

We kunnen terugkijken op een mooie en goed bezochte Krachttoer Waalwijk. Van 18 mei tot en met 1 juni 2016 heeft de Krachttoerbus door gemeente Waalwijk gereden en tijdens de wijkbezoeken hebben er verschillende activiteiten plaatsgevonden. Er zijn vele leuke en inspirerende gesprekken gevoerd, ideeën gedeeld en mensen van jong tot oud hebben elkaar ontmoet. De 6 wijkbezoeken zijn door ongeveer 120 volwassenen en 100 kinderen bezocht.

Met de Krachttoer wilden we burgerparticipatie op een leuke manier onder aandacht brengen en met mensen in gesprek gaan. En dat is gelukt. Een prettige woon-, werk- en leefomgeving in gemeente Waalwijk maak je samen, dat is burgerparticipatie!

Naast de opvallende Krachttoerbus was er voor de kinderen een wijksafari waarin zij met een treintje door de wijk reden en opdrachten vervulden. Geheel in safaristijl en met een verrekijker in de hand zagen zij letterlijk de wijk met andere ogen. Ook de speeltuintjes werden getest en met de kinderen werd besproken wat zij leuk of minder leuk in de wijk vinden. Met het passiespel ontdekte de andere deelnemers waar hun passie ligt en wat zij leuk vinden om te doen, van helper tot helpende maker, denker of beweger. Vooral ‘De Helpende Beweger’ scoorde hoog onder de deelnemers. Vervolgens werden ideeën en vraag en aanbod met elkaar en de wijkwethouders gedeeld in de mix en matchronde. Elk wijkbezoek werd de mix en match slinger verder gevuld en gingen mensen op zoek naar de persoon die hen verder kan helpen bij het invullen van hun vraag of bij het realiseren van hun idee.

Benieuwd naar de bewegende beelden? Daniel Kruithof van de Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft een mooi compilatie filmpje gemaakt van de 6 wijkbezoeken en de volgende filmpjes van: