Kan mijn huwelijk doorgaan?

Door het coronavirus hanteert de gemeente Waalwijk aangepaste maatregelen met betrekking tot huwelijken en het registreren van partnerschappen.

Lees hier ons Corona protocol voor ceremonies in de trouwzaal. Hier leest u meer informatie over onze maatregelen en wat u kunt verwachten tijdens de ceremonie. Ook kunt u hier de plattegrond van de huidige indeling van de trouwzaal bekijken.

Uw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers staat bij ons voorop. Ook bij het voltrekken van huwelijken. De landelijke richtlijn schrijft geen maximum aantal personen meer voor. Alleen hebben we ons nog wel te houden aan de 1.5 meter afstand regel. In verband met de oppervlakte van de trouwzaal in het oude stadhuis is het maximum aantal 22 personen. Dit maximum aantal is wel afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap.

Een administratieve ceremonie kan doorgaan onder de volgende voorwaarden:

• Bij de ceremonie mag alleen het bruidspaar aanwezig zijn met maximaal vier extra personen. Dit kunnen 4 getuigen zijn of 2 getuigen en 2 gasten. Wilt u daarnaast 4 gasten extra meenemen? Neem dan telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken. Dit is namelijk onder voorbehoud van een geschikte ruimte.
  • Minderjarige kinderen van het bruidspaar tot en met 12 jaar mogen extra aanwezig zijn. Ze tellen niet mee in het maximaal aantal personen. Minderjarige kinderen van het bruidspaar vanaf 13 jaar tellen wel mee  in het maximum aantal gasten. Minderjarige kinderen van gasten of getuigen, ongeacht de leeftijd, tellen mee in het maximum aantal personen.
  • Het bruidspaar en de aanwezigen voldoen aan de Corona gezondheidscheck.
  • Er worden geen handen geschud.
  • De ruimte waarin de ceremonie plaatsvindt is groot genoeg om 1,5 meter afstand te bewaren. Voor het bruidspaar maken we hierbij een uitzondering.

Een regulier huwelijk in de trouwzaal kan doorgaan onder de volgende voorwaarden:

• Bij het huwelijk mogen maximaal 22 personen aanwezig zijn, afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap. Hieronder rekenen we het bruidspaar, getuigen, gasten en fotograaf/videograaf.
  • Na reservering ontvangt u een plattegrond van de trouwzaal. Deze plattegrond richt u vervolgens in op huishoudens. De huidige regels voor minderjarige kinderen zijn: kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassene(n) geen afstand te houden. Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar wel ten opzichte van andere volwassene(n) die niet tot hun huishouden behoren.
  • Het bruidspaar en de aanwezigen voldoen aan de Corona gezondheidscheck
  • Er worden geen handen geschud.
  • De trouwzaal is zo ingericht dat elk huishouden op 1,5 meter afstand van elkaar kan zitten.

Deze voorwaarden zullen in ieder geval gelden zolang de 1,5 meter afstand maatregel van kracht is en kunnen veranderen als maatregelen aangescherpt of versoepeld zullen worden. Voor vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0416-683456.

Alternatieve trouwlocaties

Wilt u uw ceremonie met meer mensen vieren? De andere trouwlocaties in de gemeente Waalwijk zijn Fletcher Hotel Waalwijk en Atelier Winterdijk 30b. Neem contact op met de locatie en informeer naar de mogelijkheden. Op deze locaties kunt u uw ceremonie ook uitbreiden met een diner, receptie of toast. Als u geen extra’s afneemt kan het zijn dat u aanvullende zaalhuur moet betalen. Spreek dit af met de trouwlocatie.