Kan mijn huwelijk doorgaan?

Door het coronavirus hanteert de gemeente Waalwijk aangepaste maatregelen met betrekking tot huwelijken en het registreren van partnerschappen.

Uw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers staat bij ons voorop. Ook bij het voltrekken van huwelijken. De landelijke richtlijn schrijft voor dat er maximaal dertig personen aanwezig mogen zijn bij een huwelijksvoltrekking. De trouwzaal van de gemeente is echter niet ruim genoeg om met dertig mensen samen te komen en tegelijkertijd het afstandscriterium van 1,5 meter aan te houden. Daarom hebben wij andere voorwaarden opgesteld.

Een administratieve ceremonie kan doorgaan onder de volgende voorwaarden:

• Bij de ceremonie mag alleen het bruidspaar aanwezig zijn met maximaal vier extra personen. Dit kunnen 4 getuigen zijn of 2 getuigen en 2 gasten. Wilt u daarnaast 4 gasten extra meenemen? Neem dan telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken. Dit is namelijk onder voorbehoud van een geschikte ruimte.
  • Minderjarige kinderen van het bruidspaar tot en met 12 jaar mogen extra aanwezig zijn. Ze tellen niet mee in het maximaal aantal personen. Minderjarige kinderen van het bruidspaar vanaf 13 jaar tellen wel mee  in het maximum aantal gasten. Minderjarige kinderen van gasten of getuigen, ongeacht de leeftijd, tellen mee in het maximum aantal personen.
  • Het bruidspaar en de aanwezigen mogen geen klachten hebben. Dit betekent dat u, uw getuigen en eventuele gasten niet mogen hoesten, niet verkouden mogen zijn en geen koorts mogen hebben.
  • Er worden geen handen geschud.
  • De ruimte waarin de ceremonie plaatsvindt is groot genoeg om 1,5 meter afstand te bewaren. Voor het bruidspaar maken we hierbij een uitzondering.

Een regulier huwelijk in de trouwzaal kan doorgaan onder de volgende voorwaarden:

• Bij het huwelijk mogen maximaal vijftien personen aanwezig zijn. Hieronder rekenen we het bruidspaar, getuigen, gasten en fotograaf/videograaf.
  • Het bruidspaar en de aanwezigen mogen geen klachten hebben. Dit betekent dat u, uw getuigen, een eventuele fotograaf/videograaf en uw gasten niet mogen hoesten, niet verkouden mogen zijn en geen koorts mogen hebben.
  • Er worden geen handen geschud.
  • De trouwzaal is zo ingericht dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar kan zitten. Voor het bruidspaar maken we hierbij een uitzondering.

Deze voorwaarden zullen in ieder geval gelden totdat de 1,5 meter afstand maatregel van kracht is en kunnen veranderen als maatregelen aangescherpt of versoepeld zullen worden. Voor vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0416-683456.