Kadernota Grootschalige Opwek Duurzame Energie

Het klimaat verandert en steeds vaker zien we de gevolgen daarvan. Denk aan extreme hitte, heftige regenval en droogte. Om te voorkomen dat de temperatuur verder stijgt, hebben Nederland en 194 andere landen klimaatafspraken gemaakt. In deze afspraken staat dat we onze CO­2-uitstoot sterk moeten verminderen vóór 2030. De gemeente Waalwijk heeft deze ambitie ook in haar visie Duurzaam Waalwijk 2030 staan.

Duurzame energie is energie van bronnen die nooit opraken (zoals zon, wind en water) én niet schadelijk zijn voor het milieu. Hiervoor heeft de gemeente een kadernota gemaakt. Daarin beschrijven we welke mogelijkheden er zijn voor grootschalige opwek van duurzame energie met windmolens en zonnepanelen. Op onderstaande pagina's vindt u meer informatie over de kadernota.

Waarom een kadernota?

Mogelijkheden en voorwaarden grootschalige opwek duurzame energie.

Overzicht met vragen en antwoorden kadernota.

Proces

Bekijk hier hoe het proces er uit ziet.

Belangrijke documenten.

Hoe zijn reacties opgehaald?

Meer informatie over het participatietraject.

Contact en nieuws

Heeft u ideeën, suggesties of vragen? neem contact op.