Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Uit onderzoek wijst dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Deze mantelzorgers worden vaak niet als zodanig herkend. Hierdoor hebben zij kans op overbelasting of andere nadelige effecten, zoals lagere schoolprestaties.

24/7 (kop)zorgen

Van 1 tot en met 7 juni 2020 is het de Week van de Jonge Mantelzorger. De Week van de Jonge Mantelzorger is het startschot voor erkenning en herkenning van jonge mantelzorgers. Door jongeren, hun naasten en professionals.

De gemeente Waalwijk wil het onderwerp bespreekbaar maken met als doel om bewustwording bij zowel jonge mantelzorgers als naasten en professionals te creƫren. Hiermee hoopt de gemeente op een preventieve werking: dat jongeren sneller ondersteuning vragen of hiernaartoe geleid worden door hun directe omgeving.

Break nodig?

Het kan fijn zijn om voor jouw familielid te zorgen, maar soms kan het ook teveel worden. Wil jij graag met iemand over jouw thuissituatie praten, informatie, praktische tips of gewoonweg even een break? Gemeente Waalwijk wil er voor jou zijn! Bel of whatsapp ons via 06 552 984 36 of mail ons via Mantelzorgcoach@waalwijk.nl