Herinrichting Reigerbosweg

Afsluiting
Vanaf maandag 14 januari tot eind maart vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Reigerbosweg. De weg en het fietspad zijn gedurende deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer en er is een omleiding ingesteld.

Wat gaan we doen
De slechte kwaliteit van de Reigerbosweg en de toename van het aantal voetgangers en fietsers zijn aanleiding voor de gemeente om de weg opnieuw in te richten. We vernieuwen de weg en het fietspad en brengen nieuw asfalt aan. Daarnaast wordt er een voetpad aangelegd langs het fietspad. Het gaat daarbij om het gedeelte Reigerbosweg vanaf de verkeerslichten bij de Mozartlaan tot en met de splitsing met de César Francklaan. De plannen hiervoor zijn besproken met de  bewoners van de wijk en eigenaren van de bedrijven uit de straat.

Omleiding
Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Professor Lorentzweg. Verkeer vanaf de Tilburgseweg richting het centrum raden wij aan te rijden via de rotonde boven de N261. Fietsers worden omgeleid via de Tom Mandersstraat – Eric Herfststraat – Beethovenlaan – Mozartlaan en via de Professor Zeemanweg.

Bereikbaarheid
De bedrijven zijn veelal wel bereikbaar. De parkeerterreinen van de supermarkt en winkels blijven vanuit de Mozartlaan bereikbaar.