Herinrichting Besoyensestraat

Aanleiding voor de herinrichting in de Besoyensestraat is het verouderde riool. In deze straat zou een nieuw gescheiden rioolsysteem komen, waarbij schoon water rechtstreeks de natuur in gaat en vuil afvalwater in het riool gaat. Uit onderzoek van de afgelopen maanden, blijkt dat dit voor de Besoyensestraat toch geen goede keuze is. De kans op schade aan de huizen is te groot. 

Geen nieuw gescheiden rioolsysteem

Om een nieuw riool aan te leggen, moeten we grondwaterverlaging toepassen. Aangezien het riool in de Besoyensestraat vrij diep ligt, moeten we veel water onttrekken. De huizen in de Besoyensestraat zijn oud. De kans op schade aan de woningen is daardoor groot. Dat risico willen wij niet nemen. We hebben daarom besloten het bestaande riool niet te vervangen, maar op te knappen. Naast het opknappen van het riool brengen we ook verbeteringen aan bij onder andere de groenvoorziening, de verlichting, de parkeermogelijkheden en de bestrating.

Opknappen bestaand riool

Het riool gaan we een nieuwe binnenkant geven. Dat heet relinen. Met deze methode kan het riool weer tientallen jaren mee. Het voordeel van relinen is dat de overlast voor de omgeving beperkt is, omdat de straat niet open hoeft. Ook is het een stuk voordeliger dan een rioolvervanging. Kijk hier oor meer informatie over relinen.

Ontwerp

Aan het ontwerp verandert bovengronds niets. De herinrichting gaat er uitzien zoals eerder besloten. In de bijlage vindt u het definitieve ontwerp.

Planning

De stikstofproblematiek zorgt inmiddels niet meer voor vertraging. We hebben akkoord gekregen om te starten met de werkzaamheden. De bouwkundige vooropnames zijn niet meer nodig voor de werkzaamheden en de nutsbedrijven hebben door de gewijzigde plannen geen werkzaamheden in de straat.

De aannemer start 1 maart 2021 met de werkzaamheden.  De verwachting is dat alle werkzaamheden eind augustus 2021 gereed zijn. De aannemer gaat binnenkort de bomen verwijderen uit de straat en een rioolinspectie uitvoeren. De communicatie tijdens de reconstructie-werkzaamheden wordt door aannemer Van Doorn infra B.V. uit Schijndel verzorgd. Aannemer Van Doorn Infra B.V. gaat ook het werk uitvoeren. Binnenkort wordt u door deze aannemer verder ge├»nformeerd.      

Vragen?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de projectleider Jos van Westerloo. Hij is bereikbaar via jvanwesterloo@waalwijk.nl of via 0416 - 68 34 56. Hij staat u graag te woord.