Veelgestelde vragen groenonderhoud

 

Wanneer verwijderen jullie onkruid?

Wij verwijderen overmatig onkruid tussen beplanting en tegels door te schoffelen, borstelen of branden. Maar wanneer is onkruid overmatig? De maximale hoogte van onkruid in woongebieden is 40 centimeter en het onkruid mag tot 40 procent van de bodem bedekken. In winkelgebieden is de maximale hoogte 10 centimeter en mag het onkruid tot 20 procent van de bodem bedekken. Deze normen heeft de gemeenteraad vastgesteld.Terug

Waarom wordt hondenpoep niet opgeruimd?

Wij ruimen hondenpoep op hondenuitlaatveldjes op met een speciale machine. Als het veel geregend heeft, ruimen we de poep niet op. Dan rijdt de machine namelijk het natte gras kapot. Op alle andere plekken moeten hondeneigenaren zelf de hondenpoep opruimen.

Terug

Maaien jullie het gras ook als het regent?

Als het gras te hoog wordt, maaien wij het. Heeft het geregend, dan kleeft het natte gras aan de banden van de maaimachine. Dit laat mogelijk sporen achter op de straat. Na heftige regenbuien maaien wij het gras niet, omdat de maaimachine dan wegzakt.

Terug

Wanneer snoeien jullie bomen en struiken?

Terug

De bomen snoeien wij het hele jaar door. Aan de hand van urgentie maken wij een planning. We snoeien de hagen twee keer per jaar. Hiervoor plannen wij telkens een periode van vier tot zes weken in. Het kan dus even duren voordat uw straat aan de beurt is. Alleen als de beplanting gevaarlijke situaties veroorzaakt (door bijvoorbeeld beperkt zicht), snoeien wij buiten de periode.

Wanneer ruimen jullie herfstbladeren op?

In het najaar ruimen wij de gevallen bladeren op. Per boomsoort is de periode waarin de bladeren vallen verschillend.Wij wachten daarom met opruimen tot bij veel bomen het blad gevallen is. Wij komen wekelijks op alle doorgaande routes. Wilt u liever nietwaar wij minder vaak komen? Dan kunt u het blad ook op een gazon of een doorgaande route vegen. Veeg het blad niet op hopen en niet in de goot. Dit kan onze machine niet aan.

Terug

Waarom blijft PMD-afval aan de straat staan?

De huisvuilwagen neemt de PMD-zakken mee als:

  • Het juiste afval in de zak zit, dus enkel plastic verpakkingsafval, metaal (blik) of drankverpakkingen;
  • De juiste (doorzichtige) zak gebruikt is;
  • Het afval op de juiste plek is aangeboden;
  • Het afval op tijd aan op de verzamelplaats is gezet.

Staat uw volle PMD-zak nog buiten, haal hem dan binnen en bied hem de volgende keer (juist) aan. Zo helpt u mee zwerfafval te voorkomen en hebben wij meer tijd om het groen in Waalwijk te onderhouden.

Terug