Gezondheidsverklaring

De Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) is een formulier met vragen over uw gezondheid. U heeft de Gezondheidsverklaring nodig als u rijexamen gaat doen en in bepaalde gevallen als u het rijbewijs wilt verlengen. Maar ook als u uw rijbewijs wilt halen of verlengen voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE) en als u 75 jaar of ouder bent moet u deze verklaring invullen. Door deze verklaring in te vullen kan het CBR beoordelen of u geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. Zie ook: https://www.cbr.nl/gezondheidsverklaring Houd rekening met een lange wachttijd bij het CBR. De doorlooptijd van het beoordelen en behandelen van uw gezondheidsverklaring kan oplopen tot meer dan zes maanden.

Waar kan ik een digitale Gezondheidsverklaring kopen?

U kunt de Gezondheidsverklaring ook digitaal aanvragen. Dat gaat over het algemeen sneller.

Dit doet u via MijnCBR:https://mijn.cbr.nl

Let wel op: voor het online aanvragen van uw verklaring heeft u een DigiD-code nodig met sms-beveiliging en betaalt u via iDeal.

Waar kan ik een papieren Gezondheidsverklaring kopen?

Zonder afspraak bij de receptie

U kunt een papieren Gezondheidsverklaring kopen bij de receptie op het stadhuis op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Met afspraak bij de Publieksbalie

Komt u liever op dinsdag of donderdag na 17:00 uur of op zaterdag? Maak dan een afspraak bij de Publieksbalie.

Afspraak maken