Gezondheidsverklaring

De Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) is een formulier met vragen over uw gezondheid. U heeft de Gezondheidsverklaring nodig als u rijexamen gaat doen en in bepaalde gevallen als u het rijbewijs wilt verlengen. Maar ook als u uw rijbewijs wilt halen of verlengen voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE) en als u 75 jaar of ouder bent moet u deze verklaring invullen. Door deze verklaring in te vullen kan het CBR beoordelen of u geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. Zie ook: https://www.cbr.nl/gezondheidsverklaring. Houd rekening met een lange wachttijd bij het CBR. De doorlooptijd van het beoordelen en behandelen van uw gezondheidsverklaring kan oplopen tot meer dan zes maanden.

Waar kan ik een digitale Gezondheidsverklaring kopen?

U kunt  de Gezondheidsverklaring ook digitaal aanvragen. Dat gaat over het algemeen sneller. Dit doet u via MijnCBR: (https://mijn.cbr.nl). Let op: voor het online aanvragen van uw verklaring, heeft u wel een DigiD-code nodig met sms-beveiliging en u moet kunnen betalen via iDeal.

Waar kan ik een papieren Gezondheidsverklaring kopen?

U kunt een papieren Gezondheidsverklaring kopen bij de afdeling Publiekszaken op het stadhuis. U maakt hiervoor een afspraak.

Afspraak maken