Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL)

Om de kwaliteit van de omgeving rond de A59 (tussen ’s-Hertogenbosch en Waalwijk) te verbeteren, is het programma Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) ontwikkeld. In dit programma werken 20 partijen, waaronder de provincie Noord-Brabant de gemeenten Heusden, ’s-Hertogenbosch, Waalwijk, Waterschap Aa en Maas en Rijkswaterstaat samen. De gebiedsgerichte aanpak verbetert niet alleen uw veiligheid rondom gevaarlijke op- en afritten en meer doorstroming van het verkeer op de A59, maar zorgt ook voor behoud van natuur, meer mogelijkheden voor recreatie en economische activiteiten en een betere leefbaarheid in de kernen.

Kijk hier voor meer informatie.

Wat is de status

Woensdag 24 november deed de Raad van State een tussenuitspraak over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). Die uitspraak gaf na lange tijd duidelijkheid. De Raad van State vraagt hoofdzakelijk meer tekst en uitleg aan de provincie Noord-Brabant over de compensatie van stikstofuitstoot in het plan. Op een enkel bezwaar na laat de uitspraak de rest van het plan overeind. Daarmee sluit de uitspraak langlopende discussies af.

Als rond de stikstofuitstoot gedaan is waar de Raad van State om vraagt, kunnen we door met de uitvoering van de GOL en de daarmee samenhangende ontwikkelingen in Waalwijk.

Voor meer informatie: lees de nieuwsbrief en de veelgestelde vragen

Vragen of opmerkingen?

De provincie Noord-Brabant werkt samen met de gemeenten Heusden, ’s-Hertogenbosch, Waalwijk, Waterschap Aa en Maas en Rijkswaterstaat. De provincie heeft de regie over het project en de werkzaamheden, en is het aanspreekpunt voor iedereen met vragen. Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u een e-mail sturen naar info@oostelijkelangstraat.nl. U kunt ook een vraag stellen op de website.