Wonen zonder aardgas

Waalwijk wordt, net als de rest van Nederland, de komende jaren aardgasvrij.

Alle huizen en gebouwen die gebruik maken van aardgas om te verwarmen en te koken, gaan over op een andere, duurzame, energiebron. Het doel is om ervoor te zorgen dat Waalwijk in 2050 helemaal aardgasvrij is. In 2030 moeten we al flink op weg zijn. Iedere gemeente werkt daarom aan Transitievisie Warmte. Dat plan beschrijft in hoofdlijnen de stappen hoe we in Waalwijk van het gas af gaan. Lees meer over de Transitievisie Warmte
Sinds juli 2018 wordt nieuwbouw in ieder geval niet meer aangesloten op het gasnet. In Waalwijk geldt dit voor de wijk Lommerrijk in Landgoed Driessen.

Wat kun je nu al doen?

Verbouwingsplannen? Neem dan gelijk ook de isolatie mee. Door je huis goed te isoleren gaat het warmtegebruik omlaag, bespaar je energie én kosten. Ook kun je vloerverwarming overwegen. Een laag temperatuur systeem zorgt ervoor dat jouw woning klaar is voor gasloos. Daarnaast zou je ook zonnepanelen op het dak kunnen leggen en zo je eigen energie opwekken. Zo kunt je alvast beginnen met de voorbereidingen voor aardgasvrij.  Op de website Verbeter je huis van Milieu Centraal zie je hoe je stap voor stap je woning klaar maakt voor aardgasvrij verwarmen.