Een echte baas ruimt overal op!

Samen houden we Waalwijk schoon en gezond!

Als baasje wil je het beste voor je hond: goed eten, een mooie mand en een fijne plek met genoeg liefde en aandacht. Een schone omgeving hoort er ook bij. Niet alleen voor je hond en voor jezelf, maar ook voor je buurtgenoten.

Hondenuitrenvelden

Vanaf 9 maart gaan we daarom een deel van Zanddonk opfrissen met nieuwe hondenuitrenvelden. Veilige en omheinde losloopgebieden met speelmogelijkheden voor de hond. Ook is het een prettige plek voor baasjes om een praatje te maken of rustig te kijken hoe je hond lekker aan het spelen is. We leggen drie uitrenvelden aan op deze locaties:

• Meerdijk
  • Willaertpark
  • Paganinistraat.

Hier en in de bijlage vind je de plattegrond.

Een echte BAAS ruimt overal op

Met de komst van de nieuwe hondenuitrenvelden verdwijnen de zogenaamde hondentoiletten. Overal geldt dan de regel: hondenpoep ruimen we op. Veel hondenbezitters doen dit al met een hondenpoepzakje.

Extra afvalbakken en gratis zakjes

We begrijpen dat het opruimen van hondenpoep geen fijne klus is. Om het baasjes gemakkelijker te maken, verplaatst de gemeente een aantal afvalbakken en komen er extra afvalbakken bij. Ook delen we gratis hondenpoepzakjes uit. Deze kun je hier ophalen:

• Bij de hondenuitrenvelden
  • Buurthuis Zanddonk

Proeflocatie Zanddonk

Het opfrissen van een deel van Zanddonk met hondenuitrenvelden en extra afvalbakken, het uitdelen van gratis hondenpoepzakjes en de regel ‘hondenpoep ruimen we overal op’ is een proef. We testen zes maanden een andere aanpak tegen overlast door hondenpoep. Met borden en grondmarkeringen ondersteunen we deze proef. We verwachten hiermee onze omgeving nog schoner te houden. En daar betrekken we de inwoners bij. Tussendoor en op het einde vragen wij inwoners uit het proefgebied hoe zij vinden dat het werkt. Inwoners die uitkijken op de nieuwe uitrenvelden worden extra bevraagd op hun ervaringen. Na zes maanden worden de ervaringen verzameld en besluiten we of deze aanpak uitgevoerd gaat worden in de hele gemeente Waalwijk.

Bezwaarperiode collegebesluit

Het collegebesluit voor deze proef vind je hier. Hier lees je ook hoe je eventueel bezwaar kunt maken. De bezwaarperiode eindigt op 5 februari 2022.

Alle regels op een rijtje

Voor hondenbaasjes in Zanddonk gelden vanaf 9 maart 2022 de volgende regels.

• Een echte baas ruimt overal zijn of haar hondenpoep op.
  • Een echte baas heeft altijd een opruimmiddel zoals een poepzakje bij zich.
  • Een echte baas houdt zijn of haar hond aan de lijn (Dit geldt niet voor de speciale hondenuitrenvelden).
  • Een echte baas betaalt jaarlijks hondenbelasting.
  • Een echte baas komt met zijn of haar hond niet in verbodsgebieden zoals speeltuinen, zandbakken of speelweides.

Vragen?

Neem voor vragen, opmerkingen of het maken van een melding van honden(poep)overlast contact op met het meldpunt via: (0416) 683 456.

Te downloaden: