Duurzaam leven

Wil je duurzaam leven? Maar ook gezonder? Dit gaat goed samen! Want met het maken van bewuste keuzes, stel je duurzaamheid en gezondheid voorop. Denk niet alleen na over de producten die je koopt, maar ook over de verpakking van deze producten. Gebruik bijvoorbeeld een broodtrommel in plaats van steeds een nieuw boterhamzakje of aluminiumfolie. Of koop producten in navulverpakking en gebruik een navulbaar waterflesje. Dat scheelt afval én geld!

Met onderstaande tips ga je eenvoudig voor duurzaam en gezond! Zoals je ziet betekent duurzamer leven vaak ook gezonder leven, een win-win situatie dus! Voor een betere wereld en meer voldoening uit het leven. Met elke duurzame stap, hoe klein ook, komen we verder. Welke stap zet jij vandaag?

Koop geen plastic flesjes meer

Maar gebruik een mooie waterfles, deze is makkelijk hervulbaar en beter voor je gezondheid! Met nog meer plastic afval wordt de plastic soep in onze oceanen vergroot. Een groot deel hiervan zijn plastic wegwerp waterflesjes. Deze brengen ernstige schade toe aan onze aarde. Bovendien zit in plastic flesjes de stof BPA wat schadelijk is voor je gezondheid.

Eet minder vlees en vaker plantaardig

Eet minder vlees en verminder zo het verbruik van fossiele brandstoffen en water. Maar ook voor een beter welzijn van de dieren. Dus eet vaker plantaardig, zoals meer groente en peulvruchten. Bovendien zul je merken dat je je ook fitter zult gaan voelen! Wil je toch af en toe vlees eten, kies dan voor biologisch vlees.

Ga fietsen en laat je auto staan

Laat de auto vaker staan voor een schoner milieu! Verminder de CO2 uitstoot van je auto en pak vaker de fiets. Met fietsen heb je gelijk je dagelijkse beweging!

Koop minder en voel je beter

Met het kopen van minder spullen kun je een grote impact behalen op het milieu en het klimaat. Dus probeer te consuminderen en breng of geef spullen weg die je niet meer gebruikt.

Verspil geen voedsel en kook bewuster

Verspil geen voedsel. Er wordt elke dag onnodig veel voedsel verspild. Zo zonde! Dus koop en kook bewuster, wees creatief! Maak bijvoorbeeld een boodschappen en recepten planner voor de hele week. Daarnaast kun je gebruik maken van handige en gezonde voedselbewaardozen.

Kies voor biologisch voedsel

Kies zoveel mogelijk voor biologisch voedsel. Want dit is beter voor de boeren, de dieren, onze natuur en onze gezondheid. Kies je voor biologische groente en fruit dan vermijd je gifstoffen en profiteer je optimaal van de vitaminen. Kijk ook eens op https://www.versuitdetuin.nl/

Hier delen lokale moestuinders hun oogst met anderen. Zo kunnen buurtbewoners meegenieten van mooie, verse producten uit tuinen in de buurt en blijven moestuinders niet zitten met een overschot aan groente en fruit .

Wil je meer weten of heb je vragen over 'Vers uit de tuin' in de gemeente Waalwijk? Mail dan naar Margriet van Scholl (mvanscholl@waalwijk.nl) of bel naar 0416-683456.

Douche korter en douche koud

Verminder het watergebruik en probeer korter te douchen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een handige douchecoach. En sluit een douchebeurt eens af met een koude douche. Dit bevordert de bloedsomloop en verbetert het energieniveau!

Heb je nog goede tips? Laat het ons weten!