Duurzaam leven

Wilt u duurzaam leven? Maar ook gezonder? Dit gaat goed samen! Want met het maken van bewuste keuzes, stelt u duurzaamheid en gezondheid voorop. Denk niet alleen na over de producten die u koopt, maar ook over de verpakking van deze producten. Gebruik bijvoorbeeld een broodtrommel in plaats van steeds een nieuw boterhamzakje of aluminiumfolie. Of koop producten in navulverpakking en gebruik een navulbaar waterflesje. Dat scheelt afval én geld!

Met onderstaande tips gaat u eenvoudig voor duurzaam en gezond! Zoals u ziet betekent duurzamer leven vaak ook gezonder leven, een win-win situatie dus! Voor een betere wereld en meer voldoening uit het leven. Met elke duurzame stap, hoe klein ook, komen we verder. Welke stap zet u vandaag?

Koop geen plastic flesjes meer

Maar gebruik een mooie waterfles, deze is makkelijk hervulbaar en beter voor uw gezondheid! Met nog meer plastic afval vergroot u de plastic soep in onze oceanen. Een groot deel hiervan zijn plastic wegwerp waterflesjes. Deze brengen ernstige schade toe aan onze aarde. Bovendien zit in plastic flesjes de stof BPA wat schadelijk is voor uw gezondheid.

Eet minder vlees en vaker plantaardig

Eet minder vlees en verminder zo het verbruik van fossiele brandstoffen en water. Maar ook voor een beter welzijn van de dieren. Dus eet vaker plantaardig, zoals meer groente en peulvruchten. Bovendien zult u merken dat u door het eten van minder vlees en meer groente u ook fitter zult gaan voelen! Wilt u toch af en toe vlees eten, kies dan voor biologisch vlees.

Ga fietsen en laat je auto staan

Laat de auto vaker staan voor een schoner milieu! Verminder de CO2 uitstoot van uw auto en pak vaker de fiets. Want met fietsen heeft u gelijk uw dagelijkse beweging! En wist u dat ook wandelen heel goed voor u is? Met al een halfuurtje wandelen per dag kunt u uw humeur flink verbeteren.

Koop minder en voel je beter

Met het kopen van minder spullen kunt u een grote impact behalen op het milieu en het klimaat. Dus probeer te consuminderen en breng of geef spullen weg die u niet meer gebruikt.

Verspil geen voedsel en kook bewuster

Verspil geen voedsel. Er wordt elke dag onnodig veel voedsel verspild. Zo zonde! Dus koop en kook bewuster, wees creatief! Maak bijvoorbeeld en boodschappen en recepten planner voor de hele week. Daarnaast kunt u gebruik maken van handige en gezonde voedselbewaardozen.

Kies voor biologisch voedsel

Kies zoveel mogelijk voor biologisch voedsel. Want dit is beter voor de boeren, de dieren, onze natuur en onze gezondheid. Kiest u voor biologische groente en fruit dan vermijdt u gifstoffen en profiteert u optimaal van de vitaminen.  Kijk ook eens op https://www.versuitdetuin.nl/

Hier delen lokale moestuinders hun oogst met anderen. Zo kunnen buurtbewoners meegenieten van mooie, verse producten uit tuinen in de buurt en blijven moestuinders niet zitten met een overschot aan groente en fruit .

Wilt u meer weten of heeft u vragen over Vers uit de tuin in de gemeente Waalwijk? Mail dan naar Margriet van Scholl (mvanscholl@waalwijk.nl) of bel naar 0416-683456.

Douche korter en douche koud

Verminder uw watergebruik en probeer korter te douchen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een handige douchecoach. En sluit uw douchebeurt eens af met een koude douche. Want dit bevordert de bloedsomloop en verbetert uw energieniveau!

Heeft u nog goede tips? Laat het ons weten!