Coulance Hulp bij het huishouden

Gemeente Waalwijk komt inwoners tegemoet die rond 1 mei 2015 een indicatie voor hulp bij het huishouden 1 hadden.

Bij hen kan een onrechtvaardigheidsgevoel ontstaan zijn doordat bij hen de hulp gestopt is, terwijl een groep bezwaarmakers nog steeds hulp bij het huishouden ontvangt. Met een bedrag van € 500,- wil de gemeente dit gevoel verzachten.

Voor wie?

Het bedrag is alleen bestemd voor inwoners die rond 1 mei 2015 een indicatie voor hulp bij het huishouden 1 hadden en bij wie deze indicatie niet geheel door de gemeente vergoed is.

Aanvragen

Klik hieronder op ‘coulance aanvragen’. U heeft hiervoor een DigiD nodig. Houd daarnaast het volgende bij de hand:

• Uw IBAN-rekeningnummer
  • Uw DigiD-inlogcodes
  • Een scherpe foto/scan van uw bankpas of bankafschrift

Let op

De Belastingdienst geeft aan dat de gift als inkomen beschouwd wordt en mogelijk van invloed is op uw vermogen. U bent er zelf verantwoordelijk voor om te zorgen dat u niet boven de gestelde vermogensgrenzen voor huur- en zorgtoeslag komt. De fiscale peildatum hiervoor is 1 januari 2017. Ook bent u er zelf verantwoordelijk voor om uw grens te bewaken van het heffingsvrij vermogen (belastbaar inkomen uit sparen en beleggen, box 3). Vragen hierover kunt u stellen aan de Belastingdienst.

Coulance aanvragen