Vers uit de Tuin

Ben je een moestuinder en wil je je oogst delen? Meld je dan aan voor Vers uit de Tuin en deel jouw oogst met anderen!

Op het platform Vers uit de Tuin delen moestuinders hun oogst met anderen. Zo kunnen buurtbewoners meegenieten van mooie, verse producten uit tuinen in de buurt en blijven de moestuinders niet zitten met een overschot aan groente en fruit.  De gemeente Waalwijk is een aantal maanden terug gestart met dit platform. De gemeente Waalwijk zet dit platform in om voedselverspilling tegen te gaan.

Hoe belandt de oogst op jouw bord?

Op de oogst-pagina laten moestuinders weten welke producten ze denken over te hebben, zoals bijvoorbeeld boontjes, sla, courgettes, appels. Ze plaatsen een foto en geven een korte omschrijving van het product. Via de contact-knop laat je weten dat je interesse hebt. Je hebt dezelfde avond een gezonde maaltijd op je bord.

Zelf je oogst delen

Ben je een moestuinder en wil je je oogst delen? Maak een profiel aan, neem een foto van de groenten of het fruit dat je wilt delen en plaats het op versuitdetuin.nl. Je kunt zelf bepalen of je het gratis weg geeft, er een klein bedrag voor wilt of dat je het wilt ruilen tegen iets anders. Als bewoners interesse hebben, ontvang je een bericht in je mailbox.

Contact

Wil je meer weten of heb je vragen over Vers uit de Tuin in de gemeente Waalwijk? Mail dan naar mvanscholl@waalwijk.nl of kijk op www.versuitdetuin.nl of op facebook/VersuitdeTuinWaalwijk.

Waalwijk is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, wonen, werken, ondernemen en verblijven. Dat willen we graag zo houden en versterken. We willen duurzaam vooruit. We werken dan ook samen met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan een schone, groene en duurzame stad.