Afvalproef Hoogbouw

Wat verandert er voor mij?

Wat verandert er voor de belangrijkste afvalsoorten die we nabij het complex inzamelen? In vergelijking met hoe het nu gaat is dat het volgende:

  • Je kunt straks je gft-afval naar een gft-zuil bij uw complex brengen. Deze zuil open je met je huidige afvalpas. Je kunt het gft-afval in een biologisch afbreekbaar of papieren zakje verzamelen, of een keukenbakje omkiepen in de klep van de container.

De inzameling van alle andere afvalstromen verandert niet.  

Proefcomplexen

Voor deze afvalproef hebben we vijf complexen uitgekozen:

  • Hendrik Chabotstraat (nummer 74 t/m 108) in Sprang-Capelle
  • Molenstraat/Hollandsestraat (nummer 8 t/m 102) in Waalwijk
  • Het Fort (nummer 123 t/m 156) in Waalwijk
  • De Waard (Drunenseweg nummer 72 t/m 158) in Waalwijk
  • Havendries (nummer 94 t/m 132) in Waspik

Van wanneer tot wanneer loopt de afvalproef?

De afvalproef loopt voor 1 jaar, van najaar 2022 tot en met najaar 2023. Zo komen we erachter wat je van de proef vindt, en wat de effecten zijn door alle seizoenen heen.

Waar komt de gft-zuil te staan?

Per complex zoeken we een geschikte plek. We zetten de gft-zuil dicht bij het complex neer zodat je niet ver hoeft te lopen met het gft-afval. Waar mogelijk zetten we de gft-zuil direct naast de ondergrondse container voor restafval.

Hoeveel kost het wegbrengen van gft-afval?

Je betaalt € 0,20 per keer dat je gft-afval in de container doet. Je gebruikt je huidige afvalpas om de gft-zuil bij jouw complex te openen. Vervolgens kun je je gft-afval op ieder moment van de dag kwijt. De pas registreert de inworp.

U krijgt een keukenbakje voor het gft-afval

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, krijg je een keukenbakje om het gft-afval te verzamelen. Ook krijg je een rolletje biologisch afbreekbare of papieren zakjes om te gebruiken. Let op: je mag geen plastic zakken gebruiken om het gft in te verzamelen. Dit zorgt namelijk voor vervuiling in de container.

Je krijgt van ons een brief over het plaatsen van de gft-zuilen en het uitdelen van de keukenbakjes.

Afvalcoach

Word jij onze nieuwe afvalcoach? Als afvalcoach ben je ambassadeur van de afvalproeven en hét aanspreekpunt voor inwoners uit jouw complex. Je geeft tips, beantwoordt vragen en biedt hulp bij het scheiden van het gft-afval. Ook controleer je of inwoners van het complex de regels goed opvolgen. Je krijgt hiervoor een kleine vergoeding.

Heb je interesse? Mail ons dan via afvalproefhoogbouw@waalwijk.nl Dan nemen we contact met je op.

Vragen?

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar afvalproefhoogbouw@waalwijk.nl of bel naar 0416-683456.