Aardgasvrij wonen

Laatste nieuws Logo Duurzaam Waalwijk

Transitievisie Warmte betekent voor Waalwijk focus op isolatie van woningen
(22-12-2021)

Lang geleden stookten we op houtvuur om ons te verwarmen. Later stapten we over op turf, steenkool en aardolie. En sinds de jaren ‘60 verwarmen we onze huizen op aardgas. Maar, het aardgas raakt uiteindelijk op, het is niet goed voor onze natuur en de boringen naar gas zorgt voor problemen in Groningen. Eén van de uitdaging waar we in Nederland voor staan, is het aardgasvrij maken van onze woningen en gebouwen. Ook in Waalwijk moeten we uiterlijk in 2050 van het gas af zijn. Net als vroeger, moeten we daarom opzoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen.

Toekomstige warmtebronnen 

2050 dat klinkt nog heel ver weg. Maar de zoektocht naar alternatieven om te verwarmen, is niet eenvoudig. De toekomstige duurzame warmtebronnen moeten namelijk ook technisch en financieel haalbaar zijn. We begrijpen dat het voor veel inwoners nog geen prioriteit heeft of een ver-van-mijn-bed-show is. Maar als gemeente gaan we nu al wel aan de slag voor een toekomst met duurzame warmte. 

Voordat we van het gas af gaan, kunnen we samen al flinke stappen zetten door onze woningen te isoleren. Als woningen goed geïsoleerd zijn, kunnen ze aardgasvrij gemaakt worden. In de Transitievisie Warmte beschrijven we de stappen die we samen kunnen zetten. En onderzoeken we de alternatieve bronnen waarmee we Waalwijk in de toekomst kunnen verwarmen.

Regionaal Energieloket Waalwijk

Transitievisie warmte

Veel gestelde vragen over aardgasvrij wonen

Wat kun jij doen?

Belangrijke documenten

Regionaal Energieloket

Contact