De gemeente gaat de Orteliuslaan, Gemma Frisiusstraat, gedeelte van de Liefrinckstraat, Hendrik Verheesstraat en Krayenhofflaan herinrichten. Aanleiding is het verouderd riool dat vervangen moet worden, de slechte staat van de bestrating van wegen en stoepen en het volgen van de duurzaamheidsdoelstelling voor 10% meer groen. 

Ontwerp

Het ontwerp is definitief en vindt u in de bijlage.

Uitslag enquête nieuwe bomen

Inwoners mochten meebeslissen welke bomen we terugplaatsen. De bomen met de meeste voorkeurstemmen hebben we definitief gekozen en opgenomen in het ontwerp. Onderaan deze pagina bij downloads vindt u de uitslag van de enquête.

Wanneer starten we met de werkzaamheden

Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV voert de werkzaamheden voor de Gemeente Waalwijk uit. Zij houden de inwoners op de hoogte van de werkzaamheden en de planning. Op maandag 29 augustus starten zij met de werkzaamheden.

Werkzaamheden voeren we in fases uit

Het hele project hebben we verdeeld in fases. Dit betekent dat we telkens korte stukken opengraven en inrichten. Zo beperken we de overlast en blijft de rest van de straat bereikbaar. Voor de start van iedere fase krijgen aanwonenden een brief met informatie.

Overzicht van de verschillende fases waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Op de hoogte blijven via de BouwApp

Er is ook de “BouwApp” van de aannemer beschikbaar waarin informatie te vinden is over de werkzaamheden. U kunt deze app gratis downloaden op uw smartphone of tablet. Door in de app te zoeken naar het project “Herinrichting Van Berckenrodelaan en Orteliuslaan” en deze als favoriet te markeren, volgt u het project automatisch.

Qr-code naar de bouwapp.

De BouwApp kunt u zo op uw mobiele telefoon of tablet downloaden:

  • Scan de QR-code, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden.;
  • Zoek in de app naar ‘Herinrichting Van Berckenrodelaan en Orteliuslaan’;
  • Open het project en klik op ‘volgen’;
  • Selecteer de doelgroep.

U kunt de BouwApp ook via deze link(externe link) online volgen.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact op met toezichthouder Marcel Du Pont, tel: 0416 - 683 456 of e-mail: mdupont@waalwijk.nl